Η Ferrari αυξάνει την παραγωγή λόγω αυξημένης ζήτησης supercars

Αύξηση της παραγωγής για τη Ferrari λόγω αυξημένης ζήτησης supercars.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, η ιταλική εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή διπλασιάζοντας τις βάρδιες συναρμολόγησης, σε δύο τη μέρα το 2018, καθώς οι παραδόσεις βρίσκονται κοντά στο να πιάσουν τον στόχο για 9.000 αυτοκίνητα, νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο.

Η αύξηση αποτελεί μέρος του σχεδίου του CEO Sergio Marchionne για άνοδο των κερδών με τη διεύρυνση της γραμμής της Ferrari και την παράλληλη διατήρηση της αποκλειστικότητας των μοντέλων άνω των 200.000 δολαρίων. Ο Marchionne, 65 ετών, θα παρουσιάσει την τελευταία μεσοπρόθεσμη στρατηγική της αυτοκινητοβιομηχανίας στις αρχές του επόμενου έτους.

Το σχέδιο θα συμπεριλάβει το πρώτο SUV της Ferrari, δεδομένου ότι στοχεύει σε ετήσιες πωλήσεις που ξεπερνούν το αυτοεπιβαλλόμενο όριο των 10.000 αυτοκινήτων το οποίο μέχρι στιγμής επέτρεψε τη λειτουργία με λιγότερο αυστηρούς κανόνες οικονομίας καυσίμου. Οι στόχοι περιλαμβάνουν τον διπλασιασμό του λειτουργικού κέρδους στα περίπου 2 δισ. ευρώ μέχρι το 2022.

Η Ferrari αύξησε τον στόχο κέρδους του 2017 τον περασμένο μήνα καθώς οι κυκλοφορίες των supercars περιορισμένης έκδοσης, συμπεριλαμβανομένου του μοντέλου αγώνων FXX K Evo, βοηθούν την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία να επιτύχει ένα μακροπρόθεσμο στόχο κέρδους δύο χρόνια νωρίτερα. Τα προσαρμοσμένα κέρδη πριν από τους τόκους, τους φόρους και τις αποσβέσεις θα ανέλθουν συνολικά σε περίπου 1 δισ. ευρώ φέτος.

Η παραγωγή θα μπορούσε να αυξηθεί κατά περίπου 7% σε 9.000 αυτοκίνητα το 2018 από περίπου 8.400 φέτος.