Η Apple για πρώτη φορά ετοιμάζεται να παράξει δικές της οθόνες – Πτώση στην Ασία…

  • Οι κατασκευάστριες εταιρείες οθονών στην Ασία υποχώρησαν μετά την ανακοίνωση των σχεδίων από το Bloomberg News. Η Japan Display παρουσίασε πτώση που έφτασε το 4,4%, η Sharp υποχώρησε έως και 3,3% και η Samsung υποχώρησε 1,4%…

Η Apple Inc. σχεδιάζει και παράγει για πρώτη φορά τις δικές της συσκευές, χρησιμοποιώντας μια μυστική μονάδα παραγωγής κοντά στην πρωτεύουσα της Καλιφόρνιας για να κατασκευάσει μικρό αριθμό οθονών για δοκιμαστικούς σκοπούς σύμφωνα με τους ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με αυτή την εξέλιξη.

Ο τεχνολογικός γίγαντας πραγματοποιεί σημαντική επένδυση στην ανάπτυξη MicroLED οθονών της επόμενης γενιάς, λένε οι άνθρωποι που ζήτησαν να παραμείνουν σε καθεστώς ανωνυμίας, ώστε να συζητήσουν τον εσωτερικό προγραμματισμό της εταιρείας. Οι οθόνες MicroLED χρησιμοποιούν διαφορετικές εκπομπές φωτός από τις τρέχουσες OLED οθόνες και υπόσχονται να κάνουν τα μελλοντικά gadgets πιο ελαφριά, πιο φωτεινά και λιγότερο ενεργοβόρα.

Οι νέες οθόνες είναι πολύ πιο δύσκολο να παραχθούν από την τεχνολογία ΟLED, και η εταιρεία σχεδόν έκοψε το έργο περίπου ένα χρόνο περίπου, λένε οι ίδιες πηγές. Οι μηχανικοί έχουν σημειώσει πρόοδο και η τεχνολογία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, λένε, αν και οι καταναλωτές θα πρέπει πιθανότατα να περιμένουν λίγα χρόνια πριν δουν συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Η φιλόδοξη επιχείρηση είναι το τελευταίο παράδειγμα της Apple που φέρνει το σχεδιασμό των βασικών εξαρτημάτων στο εσωτερικό της. Η εταιρεία έχει σχεδιάσει τσιπ που τροφοδοτεί τις κινητές συσκευές της για αρκετά χρόνια. Η μετακίνηση στην παραγωγή και οθονών έχει τη μακροπρόθεσμη δυνατότητα να ζημιώσει μια σειρά προμηθευτών από κατασκευαστές οθόνης όπως η Samsung Electronics Co., η Japan Display Inc., η Sharp Corp. και η LG Display Co. μέχρι και εταιρείες όπως η Synaptics Inc. που παράγουν chip για touch-screen διεπαφές. Μπορεί επίσης να ζημιώσει την Universal Display Corp., κορυφαίο προγραμματιστή της τεχνολογίας OLED.

Οι κατασκευάστριες εταιρείες οθονών στην Ασία υποχώρησαν μετά την ανακοίνωση των σχεδίων από το Bloomberg News. Η Japan Display παρουσίασε πτώση που έφτασε το 4,4%, η Sharp υποχώρησε έως και 3,3% και η Samsung υποχώρησε 1,4%.