Η Apple έγραψε ιστορία – Ξεπέρασε το $1 τρισ. κεφαλαιοποίηση!

Οι μετοχές της Apple με ένα νέο ράλι 2,8% ξεπέρασαν τα 207 δολ/μτχ, καθιστώντας έτσι τον τεχνολογικό κολοσσό την πρώτη αμερικανική εισηγμένη της Wall Street με κεφαλαιοποίηση ενός τρισ. δολαρίων.

Η κατασκευάστρια iPhone ξεπέρασε το επίπεδο-ορόσημο του $1 τρισ., με βάση το trading στη Νέα Υόρκη και δεδομένα που αποκάλυψε η εταιρεία. Σημειώνεται ότι η PetroChina ήταν η πρώτη που είχε περάσει το ένα τρισ. στα τέλη του 2007, ωστόσο η βουτιά στις τιμές του πετρελαίου την έστειλαν γρήγορα σε ισχυρή διόρθωση.

Οι υπόλοιποι τεχνολογικοί κολοσσοί δεν απέχουν πολύ πάντως από την Apple, με τις Amazon, Google (Alphabet) και Microsoft να αξίζουν πάνω από $800 δισ. έκαστη.

Προκειμένου να γίνει μία πρώτη σύγκριση αρκεί κάποιος να γνωρίζει ότι η αξία της τουρκικής οικονομίας έφθασε το 2017 στα 849 δισ. δολάρια, ενώ της ολλανδικής στα 825 δισ. δολάρια!

Το ράλι πυροδότησαν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία των αναλυτών, με τις πωλήσεις iPhone να ανέρχονται στο εξωφρενικό ποσό των 1,3 δισ. κινητών τηλεφώνων.