“Η Τουρκία παρουσιάζεται αποενοχοποιημένη και εδραιώνει τις πραγματικότητες της κατοχής”

Η εκπρόσωπος Τύπου το εκλογικού επιτελείου του Σταύρου Μαλά, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, σημείωσε πως “οι πληροφορίες που καθημερινά διακινούνται σε σχέση με ενέργειες της Τουρκίας στα κατεχόμενα, είτε είναι ακριβείς είτε όχι, υπενθυμίζουν πόσο επικίνδυνη καθίσταται για την Κύπρο η εκκρεμότητα της επίλυσης του Κυπριακού”.

Παράλληλα ανέφερε πως “μετά τους κακούς χειρισμούς του Νίκου Αναστασιάδη και την αποτυχία της διαδικασίας συνομιλιών στο Γκραν Μοντανά οι κίνδυνοι που απειλούν την πατρίδα μας πολλαπλασιάστηκαν. Η Τουρκία παρουσιάζεται αποενοχοποιημένη και εδραιώνει τις πραγματικότητες της κατοχής, χωρίς κανένα πολιτικό κόστος”.

“Γι’ αυτό το λόγο ο Σταυρός Μαλάς έχει ως θέση την ταχύτερη δυνατή επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε λύση που να τερματίζει την κατοχή και να επανενώνει την πατρίδα μας. Μια λύση που θα προνοεί τη συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη μετεξέλιξη της πολιτειακής της δομής από ενιαίο κράτος σε διζωνική-δικοινοτική ομοσπονδία, με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια, μία διεθνή προσωπικότητα και με πολιτική ισότητα όπως αυτή περιγράφεται στα Ψηφίσματα του ΟΗΕ. Μια λύση που θα κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων των νόμιμων κατοίκων της Κύπρου” επισήμανε η κ. Χαρααλαμπίδου.

Ταυτόχρονα όπως είπε “τυχόν εγκατάλειψη της συμφωνημένης βάσης λύσης του Κυπριακού, ουσιώδες μέρος της οποίας αποτελεί η διζωνική-δικοινοτική ομοσπονδία, όπως εισηγείται ο Νικόλας Παπαδόπουλος και οι δυνάμεις που τον στηρίζουν, οδηγεί στην οριστικοποίηση της διχοτόμησης”.

“Καλούμε όλους τους υποψήφιους, για μία ακόμα φορά, να ξεκαθαρίσουν αν είναι διατεθειμένοι να αγνοήσουν τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ και τα μέχρι σήμερα συμφωνηθέντα, και να οδηγήσουν την Κύπρο σε νέες απρόβλεπτες περιπέτειες” κατέληξε.