Η σφαγή των δανειοληπτών άρχισε να μετρά αντίστροφα

Του  Χρίστου Πουτζιουρή*

Είχα πρόσφατα σε άρθρο μου γράψει για την επόμενη επιδρομή στα εισοδήματα και στην ακίνητη ιδιοκτησία της μεσαίας τάξης όταν θα δημοσιοποιηθεί ο Συνεργατισμός με την εισαγωγή του στο Χρηματηστήριο.

Πριν αλέκτωρ λαλήσει είχαμε σήμερα την πιο κάτω ανακοίνωση από τον Συνεργατισμό όπου ανακοινώνει την εισαγωγή του συνόλου του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου δηλαδή 6.036.000.000 κοινών μετοχών της Τράπεζας, ονομαστικής αξίας €0,28 έκαστη, στην Κύρια Αγορά του ΧΑΚ στην τιμή των €0,10 η κάθε μιά. Δηλαδή η αξία του Συνεργατισμού καθορίζεται στα €603.600.000.- μετά που το κράτος έβαλε 1.7 δις ευρώ για να τον σώσει.

Δηλαδή σήμερα αξίζει το 1/3 από τα λεφτά που έβαλε το Κράτος και η Κυβέρνηση σκοπεύει να δώσει το 1/4 των μετοχών δωρεάν στους καταθέτες του Συνεργατισμού για να τους πείσει να αφήσουν τους λογαριασμούς τους και τις καταθέσεις τους στον Συνεργατισμό με σκοπό να έχουν μία επιτυχημένη έξοδο στο Χρηματηστήριο και να μας λαλεί ο Χάρης ότι έσωσε την οικονομία.

http://www.laimitomos.com/2017/07/%cf%85%cf%80-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%af%ce%b1-%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%84%cf%86%cf%8c%cf%81%ce%bc%ce%b1/

Με λίγα λόγια ξεπουλιέται ο Συνεργατισμός που κλάπηκε από τα μέλη του και στο διάστημα που τον έλεγχε ο Χάρης χάθηκε το ποσόν των €1.1 δις ευρώ λεφτών του φορολογούμενου πολίτη αν είναι καλά τα μαθηματικά μου.

Ποιος θα την πληρώσει στο τέλος;

Φυσικά όλη η Κύπρος αφού ο Συνεργατισμός με τους πολλαπλούς εγγυητές, με τους ανεύθυνους δανεισμούς, με την “νόμιμη” τοκογλυφία και τις αναδιαρθρώσεις δανείων που έκανε τα τελευταία χρόνια παίρνοντας και άλλα ακίνητα υποθήκη έχει υπό τον έλεγχο του ένα μεγάλο μέρος αγροτικής και οικιστικής γης που εξασφαλίζει δάνεια που δεν πρόκειται και ούτε μπορούσαν ποτέ να αποπληρωθούν αφού δίνονταν με κριτήριο το ποιο ήξερες και ποιος σε κανόνιζε ή το πόση περιουσία είχες αντί να είναι εισοδηματικό το κριτήριο του δανεισμού στους πελάτες τους ως όφειλαν εκ του νόμου.

Η ανακοίνωση για δημιουργία Πλατφόρμας μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι μία γλωσσική παραπλάνηση που ακούγεται ως σειρήνα στα αυτιά των ανοποψιάστων πολιτών ενώ στην πραγματικότητα είναι η δημιουργία του βωμού της κερδοσκοπίας στον οποίο θα θυσιάζονται μαζικά πλέον όσοι εξακολουθούν να έχουν καταθέσεις στα ονόματα τους ή ακίνητη περιουσία εγγεγραμμένη στο όνομα τους και είναι δανειολήπτες και εγγυητές του Συνεργατισμού. Δεν είναι τυχαία που το προνόμιο του Συνεργατισμού για να βάζει απαγορεύσεις στο Κτηματολόγιο και να δεσμεύει καταθέσεις διασώθηκε από την αναπομπή του Προέδρου και την πρόθυμη αποδοχή της από τα κόμματα.

Δυστυχώς αυτή η Κυβέρνηση δογματικά και με την ένοχη σιωπή άλλων θα προχωρήσει στην μεγαλύτερη κλοπή που έγινε ποτέ στην Κύπρο και θα έχει προέλευση της τον Συνεργιατισμό και τα κλοπιμαία δεν θα πάνε στα Κρατικά Ταμεία αλλά σε τζέπες ιδιωτών που θα αρπάξουν τις μετοχές με την προοπτική της ρευστοποιήσης της ακίνητης περιουσίας που ελέγχει ο Συνεργατισμός. Θυμάστε την Τράπεζα Πειραίως με την αγορά των Κυπριακών Υποκαταστημάτων στην Ελλάδα;

Κάτι ανάλογο θα γίνει και στον Συνεργατισμό μόλις αποξενωθεί αφού η συνταγή είναι δοκιμασμένη και επιτυχημένη και με έμπειρους υπαλλήλους σε αυτά τα θέματα.

Με λίγα λόγια η Κυβέρνηση με την ανοχή άλλων για να πάρει το ποσόν €450 εκατομμυρίων και αφού χάσει €1.25 δις από την επένδυση του είναι διατεθειμένη να σφαγιαστεί περιουσιακά ένα μεγάλο μέρος της Κυπριακής Κοινωνίας, να περάσουν μαζικά ακίνητα στις ελεύθερες περιοχές σε ξένους σε μία ημικατεχόμενη πατρίδα για να πλουτίσουν ορισμένοι.

Μία είναι η λύση Κύριοι που Κυβερνάτε..για τα €450 εκατομμύρια κλείστε τον Συνεργατισμό αναφορικά με τραπεζικές εργασίες και να δώσετε χρόνο στον κόσμο να πληρώσει τα δάνεια του με χαμηλούς τόκους χωρίς τις πιέσεις για ανάγκη κεφαλαίων και χωρίς οποιεσδήποτε δεσμεύσεις εποπτείας από την Ευρώπη.

Πρέπει ο κόσμος να σηκωθεί και να φωνάξει γιατί μετά τον Φεβρουάριο του 2018 κανένας δεν θα σας ακούει επειδή την δουλειά τους θα την έχουν κάνει.

Τα πιο πάνω είναι προσωπικές απόψεις και δεν αποτελούν συμβουλή για κανένα και προέρχονται απο προσωπική ενασχόληση με το θέμα εδώ και χρόνια.

*Δικηγόρος – Νομικός σύμβουλος