Η Σταυρινίδεια λογική

Φρίκη και αποτροπιασμό προκάλεσε κάποια ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Παναγιώτης Σταυρινίδης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου αλλά και πολιτικό πρόσωπο από το ΑΚΕΛ υποψήφιος στις ευρωπαικές και στις δημοτικές εκλογές.

Ο κύριος αυτός εξήγγειλε ότι θα κόψει μαθητές του που είναι οπαδοί του Χίτλερ και ότι θα δεχτεί τις συνέπειες των πράξεων του.Αφορμή ήταν το ότι οι φοιτητές εξέλεξαν δημοκρατικά στις φοιτητικές εκλογές το ΕΛΑΜ δίδοντας του μία έδρα.

Δεν μιλάμε για ένα απλό δημόσιο υπάλληλο αγαπητοί αναγνώστες. Μιλάμε για άτομο που σπούδασε ψυχολογία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι εκπαιδευτικός και γνωστό πολιτικό πρόσωπο προερχόμενο από το ΑΚΕΛ. Είναι όμως γνωστός για τις πεποιθήσεις του μέσα από την αρθρογραφία του όπως βάλλει πολλές φορές κατά του χριστιανισμού λες και θέλει να τον εξαφανίσει και επί αυτού γράφω σχετικώς πιο κάτω.

Ζητά λοιπόν ο κομμουνιστής αυτός πολιτικός να στιγματίσουμε και να εξοντώσουμε συμπολίτες μας επειδή έχουν διαφορετικές ιδεολογικές πεποιθήσεις διότι βεβαίως σαν κομμουνιστής ξέρει ότι αυτά έκανε ο κομμουνισμός όπου επιβλήθηκε βίαια και αυτά κάνει μέχρι σήμερα. Ξέρει ότι στο ΑΚΕΛ όποιοι διαφωνούν διαγράφονται και καταδιώκονται μέχρι να πεθάνουν. Έτσι θέλησε να επιβάλει αυτές τις πεποιθήσεις στον χώρο εργασίας του.Όμως αυτές οι απόψεις ήσαν οι ίδιες και με εκείνες που κατείχε το καθεστώς του Χίτλερ και των οπαδών του τις οποίες αντιπαθεί.

Πρόσφατα ο κύριος Σταυρινίδης κατέθεσε μια σειρά προτάσεων για τα σχολεία μας που κατά την γνώμη του πρέπει να επιβάλουν οι έχοντας εξουσία που συζητούν για την λύση του Κυπριακού.Ανάμεσα σε άλλους ζητούσε να καταργήσουμε το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία και να επιδεικνύεται μηδενική ανοχή σε ρατσισμό,εθνικισμό και ρητορική μίσους. Θέλει δηλαδή να εξοντώσει ως πολιτική ιδέα τον εθνικισμό και να στείλει τους οπαδούς του στον αγύριστο ταυτίζοντας τους με τον ρατσισμό και το μίσος.

Μηδενική ανοχή λοιπόν στον ρατσισμό και στην πολιτική μίσους.Να τιμωρήσουν λοιπόν Πανεπιστήμιο και Υπουργείο Παιδείας τον κύριο Σταυρινίδη για αυτήν την εκστρατεία μίσους και ρατσισμού και για την παραδοχή του ότι θα τιμωρήσει εκδικητικά μαθητές του λόγω πολιτικών διαφορών.Μήπως δεν γνωρίζει ότι τα σχολεία δεν είναι χώρος πολιτικής προπαγάνδας και ότι ο εκπαιδευτικός ειδικά έχει ευθύνη έτσι ώστε να μην συμβαίνει αυτό;

Εμείς ως κοινωνία όμως θα πρέπει να κρατήσουμε κάτι από την ανάρτηση αυτή. Είναι η αντίθεση προς την δημοκρατία την οποία ο κομμουνισμός ως γνωστόν απορρίπτει για να επιβάλει την μονοκομματική του δικτατορία,Είναι η αντίθεση προς το σύνταγμα της ΚΔ το οποίο όπως και η δημοκρατία είναι υπέρ της ελεύθερης έκφρασης και τέλος η εκλογική διαδικασία η οποία σε κομμουνιστικές χώρες απαγορεύεται όμως μέσα από αυτήν οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο επέλεξαν να δώσουν έδρα στο ναζιστικό ΕΛΑΜ.

Του Χρίστου Χαραλάμπους