Η πολύ Δημοκρατία βλάπτει τελικά…..

Πρέπει κάποια πράγματα να μπουν επιτέλους στη θέση τους.

Η μεγάλη “εξέγερση” των αλλοδαπών στο κέντρο υποδοχής αιτητών ασύλου στη Κοφίνου, εξελίχθηκε σε μία σοβαρή κατάσταση. Έβαλαν φωτιές προκαλώντας  τεράστιες καταστροφές χιλιάδων ευρώ,  σε περιουσιακά στοιχεία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και όχι μόνο, προκάλεσαν τον τρόμο στους υπόλοιπους 260 μετανάστες που φιλοξενούνται στον ίδιο χώρο.

Δεν είμαστε ρατσιστές αλλά πρέπει όσοι εμπλέκονται στα πιο πάνω επεισόδια να απελαθούν άμεσα και να πάνε από εκεί που ήρθαν.

Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να φιλοξενούνται σε μία χώρα με τόσα προβλήματα, να τους ταίζουν να τους ποτίζουν να τους ντύνουν και να ξεσηκώνονται να τα κάνουν όλα “γυαλιά – καρφιά” γιατί εκεί που δεν είχαν να φάνε στη χώρα τους, του έκοψαν τώρα και το έξτρα επίδομα….

Δεν κατάλαβαν φαίνεται ότι είναι φιλοξενούμενοι σε μία ξένη χώρα και ότι η Κύπρος που τους φιλοξενεί απαιτεί σεβασμό και συνεργασία.

Το θεωρώ λάθος, που αντί να τιμωρηθούν  τους έστειλαν για προσωρινή φιλοξενία σε ξενοδοχείο. Όταν δεν σέβονται το κράτος που τους φιλοξενεί, τότε ούτε και το κράτος θα πρέπει να τους σεβαστεί.

Και ερωτώ, εάν ένας πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας καταστρέψει κρατική περιουσία υπόκειται σε δίωξη και του επιβάλλεται ποινή. Αυτούς τους επιβραβεύουμε;

Ίσως τελικά η πολύ “Δημοκρατία” που τους παρέχουμε εδώ να τους κάνει κακό.

Μ.Μ.