Η πολυτελή εξοχική κατοικία του μεγιστάνα Γιώργου Προκοπίου

Μετά το Grand Resort Λαγονήσι υπάρχει μια περιοχή στα Νότια Προάστια της Αθήνας που φημίζεται για τους πολύ επώνυμους κατοίκους τους που την έχουν επιλέξει εδώ και δυο δεκαετίες για να χτίσουν τις πολυτελείς εξοχικές τους κατοικίες. Ανάμεσα σε αυτούς ο εφοπλιστής Πολύς Χατζηιωάννου με την αδελφή του Κλέλια, η οικογένεια Μαμιδάκη αργότερα και πριν από λίγα χρόνια η οικογένεια Αποστολόπουλου, των Ιατρικών Κέντρων, ο εφοπλιστής Νίκος Τσάκος με τη σύζυγο του Σήλια Κριθαριώτη και μόλις πριν από τέσσερα χρόνια ο μεγαλοεφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου. Όπως έχει γίνει γνωστό στους κοσμικούς κύκλους ο μεγαλοεφοπλιστής που για ένα μεγάλο διάστημα είχε ανάγει το real estate σε Τέχνη, αγόρασε ένα φιλέτο πάνω στην ίδια χερσόνησο που βρίσκεται και η κατοικία του Νίκου Τσάκου. Εκεί αποφάσισε να χτίσει την εξοχική του κατοικία που διαθέτει εκπληκτική θέα τόσο στο κόλπο που βρίσκετε αριστερά της όσο και ευθεία μπροστά που το απέραντο γαλάζιο κυριαρχεί.

Δίπλα στην οικογένεια Τσάκου  

Σεβόμενος τους όρους και τις προϋποθέσεις για να χτίσει στην εν λόγω περιοχή δημιούργησε ένα πολυτελές σπίτι που διαθέτει δικό του προσωπικό δρόμο που είναι καλά κρυμμένος και μακριά από τα μάτια όλων εκείνων που επιλέγουν να βρεθούν στην περιοχή για να κολυμπήσουν. Τον ρόλο αυτό έχει αναλάβει μια μεγάλη πόρτα από μασίφ σίδερο αυτόματη που στις άκρες της υπάρχουν κάμερες για να κρατούν μακριά όλους τους αδιάκριτους. Η εξοχική κατοικία του έλληνα μεγαλοεφοπλιστή είναι χτισμένη ακριβώς πάνω στο βράχο και για τον λόγο αυτό έχουν χρησιμοποιηθεί χρώματα και υλικά που να είναι πλήρως εναρμονισμένα με το γύρω τοπίο. Μεγάλο βάρος έχει δοθεί στην αρχιτεκτονική του κτιρίου που οι γωνιές του είναι επενδυμένες με πελεκητή πέτρα αλλά και στην σκεπαστή βεράντα που έχει θέα προς το απέραντο γαλάζιο. Όπως πληροφορηθήκαμε η κατοικία βρίσκετε στο τελευταίο στάδιο της αποπεράτωσης και διαθέτει μεγάλους ευρύχωρους χώρους υποδοχής αλλά και δωμάτια που έχουν εκπληκτική θέα. Κάτι που οφείλετε κυρίως στον τόπο που έχει επιλεγεί για να χτιστεί. Σε αντίθεση με την εξοχική κατοικία οι κήποι που βρίσκονται περιμετρικά από αυτή βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και όπως έχει γίνει γνωστό θα εκπονηθεί μελέτη από ειδικούς προκειμένου να φυτευτούν αλλά και να είναι τα λουλούδια πλήρως εναρμονισμένα με το γύρω τοπίο που διαθέτει πέτρες και καταλήγει σε βράχια. Ο εφοπλιστής σεβόμενος της διατάξεις και τους νόμους δημιούργησε και ένα φράχτη αφήνοντας ελεύθερη την ακτογραμμή για όποιον θέλει να κολυμπήσει μπροστά από την κατοικία του. Βεβαίως θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα καλός κολυμβητής για να το πράξει αυτός καθώς δεν υπάρχει δρόμος που να οδηγεί μπροστά από την απότομη ομολογουμένως παραλία, όπου και βρίσκεται η εξοχική κατοικία του εφοπλιστή. Η πρόσβαση μπορεί να γίνει από τον πλησιέστερο κόλπο που βρίσκετε στην δεξιά μεριά της χερσονήσου και στην οποία υπάρχει ένα beach bar ιδιαίτερα δημοφιλές σε εκείνους που επιλέγουν να κολυμπήσουν εκεί. Η σκεπή του κτιρίου διαθέτει πολλά επίπεδα και είναι επενδυμένη με κεραμίδια, ακόμη και στο σημείο της βεράντας που είναι διακοσμημένη με μικρές τοξοτές αψίδες.

 Η ημερομηνία παράδοσης

Όπως έχει γίνει γνωστό η εξοχική κατοικία του μεγαλοεφοπλιστή  αναμένεται να  παραδοθεί σε αυτόν το αμέσως επόμενο διάστημα προκειμένου τόσο εκείνος όσο και η οικογένεια του να μπορούν να χαλαρώσουν μακριά από την πολυκοσμία που υπάρχει στα Νότια προάστια και στις περιοχές μέχρι και το Grand resort. Κανείς ωστόσο δεν γνωρίζει την ακριβή ημερομηνία παράδοσης μιας και η κατασκευαστική εταιρεία όπως έχει γίνει γνωστό στους κοσμικούς κύκλους που ανέλαβε την κατασκευή της πολυτελούς αυτής εξοχικής κατοικίας ανήκει στον Όμιλο εταιρειών του έλληνα μεγιστάνα. Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε, όλοι κρατούν το στόμα τους κλειστό καθώς ο ιδιοκτήτης της πολυτελούς βίλας δεν θέλει να γίνει γνωστή η ημερομηνία παράδοσης. Άλλωστε ο Γιώργος Προκοπίου είναι ένας ιδιαίτερα low profile άνθρωπος στην προσωπική του ζωή σε αντίθεση με τον τομέα των επιχειρήσεων αλλά και του Real Estate που το όνομα του φιγουράρει ανάμεσα στα πρώτα πέντε. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως σε λίγο καιρό ίσως και μέσα στο επόμενο χρόνο θα είναι και ο ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης θαλαμηγού του κόσμου που θα μπορεί να φιλοξενεί εκτός του ίδιου και το επιτελείο των μεγαλοστελεχών του Ομίλου του. Ένα όνειρο όπως είναι και το όνομα της θαλαμηγού «Dream» που αυτή την εποχή κατασκευάζετε στην γειτονική Ιταλία.