Η παγκόσμια αγορά πετρελαίου ίσως αλλάξει την ώρα ενός αγώνα του Μουντιάλ

Το γεμάτο γεωπολιτικό ημερολόγιο αυτού του μήνα έχει μια σημαντική ημερομηνία: Μια συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin και του Mohammed bin Salman, του ισχυρού πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας.

Οι ηγέτες θα παρακολουθήσουν έναν αγώνα ποδοσφαίρου του Παγκόσμιου Κυπέλλου μεταξύ των κρατών τους στο στάδιο Luzhniki στη Μόσχα στις 14 Ιουνίου. Ενώ οι ομάδες τους είναι χαμηλής κατάταξης και φαίνεται απίθανο να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο τουρνουά, η συνάντηση θα μπορούσε να αναδιαμορφώσει την παγκόσμια αγορά πετρελαίου.

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας λαμβάνει χώρα μόνο οκτώ ημέρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) στη Βιέννη, παρέχοντας μια τελευταία ευκαιρία για τους δύο ηγέτες να εξομαλύνουν μια πιθανή αύξηση της παραγωγής πετρελαίου.

Με ορισμένα μέλη του Οργανισμού να αντιστέκονται στην πρόταση της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας, οι πιθανότητες ενός ρήγματος που θα αποτελέσει συνέπεια της πετρελαϊκής διπλωματίας υψηλού επιπέδου ήταν ένα καυτό θέμα μεταξύ όσων εμπορεύονται πετρέλαιο, αυτή την εβδομάδα. επίσκεψη του πρίγκιπα του Αμπού Ντάμπι, Μοχάμεντ Μπιν Ζαϊντ Αλ Νάχαν στην Τζέντα την Τετάρτη για συνομιλίες με τον πρίγκιπα Μοχάμεντ, λίγο μετά το ταξίδι του στη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα, θέριεψε τη φημολογία.

Η ανακοίνωση της ακριβούς ημερομηνίας της συνάντησης θα έρθει “εγκαίρως”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο πρίγκιπας αναμένεται να μείνει στη Μόσχα μόνο για την ημέρα του αγώνα, λένε πηγές τπου γνωρίζουν το πρόγραμμά του.