Η Πάτρα σε ρυθμούς καρναβαλιού το Σαββάτο – Αύριο στους δρόμους ο τελάλης

Ετοιμασίες για την επίσημη έναρξη του καρναβαλιού, που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου πραγματοποιεί η Πάτρα.

Από αύριο το πρωί, ο τελάλης, με τη γνωστή περιπαικτική του διάθεση και το μουσικό άρμα, θα μεταφέρουν σε όλη την πόλη την είδηση της έναρξης. Όμως οι καρναβαλικές δράσεις του Σαββάτου θα ξεκινήσουν στις 11.30 το πρωί.

Καρναβαλιστές στο κέντρο της πόλης

Με αφετηρία το Ρωμαϊκό Ωδείο, θα ξεκινήσει πομπή καρναβαλιστών και μελών του ΔΣ της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου «Καρναβάλι Πάτρας» και της γνωμοδοτικής επιτροπής, με κατεύθυνση το δημαρχείο, βάζοντας ταυτόχρονα το κέντρο της πόλης σε καρναβαλικούς ρυθμούς.

Στο δημαρχείο θα γίνει η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, υπό τους αποκριάτικους ρυθμούς της δημοτικής μουσικής και με το γλυκό έθιμο του σοκολατοπόλεμου, από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίχτες».

Στην παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου, η χορωδία του συλλόγου των Λευκάδιων Πάτρας «Η Φανερωμένη», θα κάνει τη δική της ξεχωριστή μουσική παρέμβαση και θα παρουσιάσει καντάδες της Αποκριάς.

Τι θα συμβεί στην τελετή έναρξης

Στις 20.30 το βράδυ θα ξεκινήσει η τελετή έναρξης του πατρινού καρναβαλιού 2018, την οποία θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Νατάσα Τραγουστή.

Στην συνέχεια, οι φοιτητές της δραματικής σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, θα χαιρετήσουν τον κόσμο με καρναβαλικά τραγούδια.

Μετά το δρώμενο, η παρουσιάστρια της τελετής έναρξης θα καλωσορίσει τον πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκο Χρυσοβιτσάνο και στη συνέχεια τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ο οποίος, με την καρναβαλική επισημότητα που αρμόζει στη μεγάλη γιορτή και μέσω σοκολατορίψεων από τους εκπροσώπους των σοκολατοριχτών, θα κηρύξει την έναρξη του καρναβαλιού. Κατόπιν θα ακολουθήσει ρίψη πυροτεχνημάτων και συναυλία με το συγκρότημα «Los Cubaneros».

Το υπαίθριο πάρτι και το καρναβαλικό κέφι θα διαρκέσουν μέχρι αργά τη νύχτα, με τους DJs να αναλαμβάνουν τη διασκέδαση στην πλατεία, δίνοντας καρναβαλικό χρώμα στην πρώτη νύχτα του πατρινού καρναβαλιού.

Φέτος, το πατρινό καρναβάλι έχει ως θέμα του την ανεργία, ενώ η καρναβαλική περίοδος θα διαρκέσει χρονικά, περίπου ένα μήνα, δηλαδή μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου, όπου θα ολοκληρωθεί με την μεγάλη παρέλαση.