Η ευκαιρία για μια επιτυχή κατάληξη στο Κυπριακό χάθηκε αναφέρει ο Ακιντζί

Σε δηλώσεις του ο Τ/Κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί τόνισε ότι η ευκαιρία για μια επιτυχή κατάληξη στο Κυπριακό, η οποία προέκυψε μετά από πολλά χρόνια, χάθηκε εξαιτίας της στάσης της ελληνοκυπριακής πλευράς,

Σύμφωνα με τα τ/κ μέσα, ο  Ακιντζί μίλησε σε συνάντηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στη Νέα Υόρκη, όπου αναφέρθηκε στο Κυπριακό. Παράλληλα ανέφερε ότι ο λόγος για τον οποίο δεν υπήρξε κατάληξη σε μια συνολική συμφωνία, παρά τη σημαντική πρόοδο που επιτεύχθηκε, ήταν διότι η «ε/κ διοίκηση», υποστήριξε, δεν ήταν έτοιμη να προχωρήσει σε διαμοιρασμό της εξουσίας και σε ισότητα. Η τουρκοκυπριακή πλευρά , συνέχισε,πάντοτε συνεισέφερε θετικά, με ειλικρίνεια και πολιτική βούληση για μια λύση, κάτι που δεν ανταπέδωσε η ε/κ πλευρά.

Δεν πρέπει να χαθούν άλλα 50 χρόνια χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα, συνέχισε ο κ. Ακιντζί και είπε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει μια νέα συνεννόηση και μέθοδος, η οποία θα είναι προσανατολισμένη σε αποτελέσματα.

Ωστόσο, οι επερχόμενες εκλογές στον «Νότο» – είπε – αποτρέπουν τη δημιουργία μιας τέτοιας ατμόσφαιρας.

Ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε τέλος ότι οι προτάσεις της πλευράς του ήταν εντός του πλαισίου Γκουτέρες, κάτι που δεν συνέβη με τις προτάσεις της ε/κ πλευράς. Ο κ. Ακιντζί έκανε αναφορά στη θετική και συνεχή συμβολή της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ενώ συναντήθηκε και με τον Πρόεδρό της, Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο συμφώνησαν να είναι σε επαφή.