Η Ελληνική Τράπεζα μείωσε τα βασικά επιτόκια

Η Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λτδ, σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι έχοντας πλήρη συναίσθηση της δραματικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι ιδιώτες, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις πελάτες της, αποφάσισε τη μονομερή μείωση των βασικών της επιτοκίων, σε ευαίσθητες κατηγορίες δανείων.

Οι μειώσεις αυτές, σημειώνει, έχουν ως στόχο την ελάφρυνση των νοικοκυριών και ιδιωτών πελατών της, καθώς επίσης και την τόνωση της επιχειρηματικότητας.

Οι μειώσεις των Βασικών Επιτοκίων θα τεθούν σε ισχύ την 13η Νοεμβρίου 2013 και αφορούν τις εξής κατηγορίες δανείων, σε ευρώ:
ΒΑΣΙΚΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΑΠΟ (%)        ΣΕ (%)
Ελληνικής Τράπεζας 5,50                5,25
Δανείων Επιχειρήσεων 4,50           4,25
Στεγαστικών Δανείων (1) 4,15        3,65
Στεγαστικών Δανείων (2) 5,00      4,50

Η Τράπεζα αναφέρει επίσης ότι μελετά τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων και άλλων μειώσεων, προς ελάφρυνση των πελατών της, τα οποία προτίθεται να ανακοινώσει σύντομα.

Υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση, ότι η Ελληνική Τράπεζα εφαρμόζει, από τις 9/4/2012, χαμηλότερες επιβαρύνσεις (οι οποίες αφορούν τόκους υπερημερίας) επί καθυστερημένων δόσεων και υπερβάσεων για συγκεκριμένες κατηγορίες διευκολύνσεων.

Ο Όμιλος της Ελληνικής Τράπεζας, αναφέρει ότι έχοντας διασφαλίσει την αυτόνομη πορεία του, διαθέτει όλα τα εχέγγυα ώστε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας.

Ως εκ τούτου, δεσμεύεται, σημειώνει, ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά τόσο με την Εποπτική Αρχή όσο και με το Υπουργείο Οικονομικών, για εξεύρεση λύσεων στα σύνθετα προβλήματα που προκλήθηκαν λόγω της οικονομικής κρίσης.