Η Βρετανία θα συνεχίσει να πληρώνει την ΕΕ μέχρι και το 2020

Μέχρι και το 2020 θα συνέχισε τις πληρωμές η Βρετανία στη Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμα και μετά το Brexit, για μακροπρόθεσμα προγράμματα,  δήλωσε ο Γκίντερ Έτινγκερ, επίτροπος προϋπολογισμού της ΕΕ στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε την γερμανική εφημερίδα ο ίδιος ανέφερε ότι είναι υποχρέωση της Βρετανίας να τηρήσει της δεσμεύσεις που ανέλαβε για μακροπρόθεσμα πριν το περσινό δημοψήφισμα το οποίο έθεσε την χώρα σε τροχιά εξόδου από την ΕΕ το 2019.”Επομένως, το Λονδίνο θα χρειαστεί να αποστέλλει χρήματα στις Βρυξέλλες τουλάχιστον έως το 2020″, ανέφερε.

Παράλληλα, ο Έτινγκερ για μια τρύπα στο ετήσιο προϋπολογισμό της ΕΕ, αναμένεται να είναι το αποτέλεσμα του Brexit την οποία αναμένεται να αντιμετωπίσει η Γερμανία. Εκτίμησε ότι το επιπρόσθετο αυτό κόστος θα είναι περίπου 10 και 12 δισεκατομμυρίων ευρώ και μπορεί να καλυφθεί από δημοσιονομικές περικοπές και αύξηση των συνεισφορών χωρών-μελών.

“Η Ένωση μπορεί επίσης να εξοικονομήσει χρήματα και από την κατάργηση των εκπτώσεων που είχε διαπραγματευτεί ανά τα χρόνια με κράτη-μέλη, μεταξύ των και με τη Βρετανία” κατέληξε.