Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση φόνου εκ προμελέτης για το τροχαίο στη Πάφο

Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση φόνου εκ προμελέτης για το τροχαίο στη Πάφο, όπου δύο άτομα κτυπήθηκαν από διερχόμενο όχημα  και ο δράστης εγκατέλειψε τη σκηνή.

Νεκρός είναι 39χρονος Βρετανός τουρίστας, ενώ σοβαρά τραύματα φέρει και ο 32χρονος φίλος του που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά εκτός κινδύνου, στο νοσοκομείο Πάφου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία , οι ανακριτικές αρχές διερευνούν υπόθεση φόνου εκ προμελέτης και απόπειρα φόνου σε βάρος δύο προσώπων ηλικίας 39 και 32 ετών.

Αρχικά η Αστυνομία ενημερώθηκε  για τροχαίο ατύχημα στον κύριο δρόμο Πέγειας – Αγίου Γεωργίου περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα .

Η Αστυνομία μετέβη στη σκηνή και διαπίστωσε πως δύο άτομα βρίσκονταν πεσμένα στο έδαφος .

Τα δύο πρόσωπα διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου όπου ο επί καθήκοντι ιατρός διαπίστωσε τον θάνατο του ενός ενώ ο δεύτερος ηλικίας 32 ετών νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Πάφου εκτός κινδύνου.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που συγκέντρωσε η Αστυνομία, μεταξύ ενός προσώπου που συνοδεύονταν από γυναίκα και των δύο Βρετανών που κατάγονται από την Αγγλία εκ των οποίων ο ένας χτυπήθηκε θανάσιμα με όχημα, προηγουμένως προκλήθηκε καυγάς σε μπυραρία στον Κόλπο των Κοραλίων.

Από μαρτυρία που προέκυψε και κατέχει η Αστυνομία διαφάνηκε πως οι δύο Βρετανοί προσπάθησαν να υπερασπιστούν γυναίκα που συνοδεύονταν από τον φερόμενο δράστη όταν το ζευγάρι είχε τσακωθεί και η γυναίκα δέχτηκε χτυπήματα απ’ αυτόν .

Μετά από εξετάσεις που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε ότι ζευγάρι μετά το επεισόδιο μετέβη με το όχημα τους στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου και μετά μπήκε στη θάλασσα . Η κοπέλα μάλιστα φώναζε και ζητούσε βοήθεια με αποτέλεσμα να προστρέξουν παριστάμενα άτομα τα οποία την βοήθησαν να βγει από το νερό. Ο δε οδηγός του οχήματος βγήκε του νερού μόνος του.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι το ζευγάρι μετέβη στην θαλάσσια περιοχή του Αγίου Γεωργίου Πέγειας με σκοπό την εξαφάνιση των αποτυπωμάτων μετά την πρόκληση του θανάσιμου τραυματισμού του 39χρονου και τον τραυματισμό του 32χρονου.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Πάφου με την λήψη καταθέσεων.