Η απίστευτη καταγγελία της πρώην βοηθού της Φωτεινής Παπαδοπούλου

Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει η σημερινή δραματική και συγκινητική ανάρτηση της Θέμιδας Ανθοπούλου σχετικά με την απίστευτη περιπέτεια υγείας της , στην οποία – η πρώην έμπιστη της οικογένειας Παπαδόπουλου – αφήνει να εννοηθεί ότι την ξέχασαν.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Θέμις Ανθοπούλου ήταν γνωστή σε όλους τους δημοσιογράφους ως το «δεξί χέρι» της Φωτεινής Παπαδοπούλου και ως ένα από τα πιο έμπιστα πρόσωπα της οικογένειας. Ήταν κοντά στην κα Παπαδοπούλου για δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια , δηλαδή μέχρι πολύ πρόσφατα. Τα πέντε πρώτα χρόνια, όταν ο Τάσσος Παπαδόπουλος ήταν στο προεδρικό πληρωνόταν ως μέλος του προσωπικού του Προεδρικού ενώ μετά την αποτυχία επανεκλογής τους, συνέχισε να είναι δίπλα στην οικογένεια αμισθί. Δεν ήταν λίγες οι φορές που λόγω του φόρτου εργασίας κοιμόταν στη Στράκκα ενώ ήταν – σύμφωνα με τους δημοσιογράφους – συνεχώς στο πλευρό της κας Παπαδοπούλου. Κατά την προεκλογική περίοδο για τις εσσωκομματικές εκλογές στο ΔΗΚΟ, «αλώνισε» όλη την Κύπρο με άλλα μέλη του επιτελείου του Νικόλα Παπαδόπουλου για την εκλογή του στην προεδρία του ΔΗΚΟ.

Η περιπέτεια της άρχισε στις 16/3/2015 όταν ενώ βρισκόταν στο γραφείο της στο ολοκαίνουργιο κτήριο της Λεβέντειου πινακοθήκης, ένα μέρος της οροφής έπεσε κυριολεκτικά στο κεφάλι της. Έκτοτε ξεκίνησε ένας απίστευτος Γολγοθάς με συνεχόμενους και δυνατούς πόνους που την ταλαιπωρούν μέχρι σήμερα ενώ το αριστερό της χέρι έχει παραλύσει εντελώς.

Στους πρώτους μήνες του ατυχήματος περίμενε ότι θα είχε τη στήριξη τόσο του ιδρύματος όσο και της κας Παπαδοπούλου γι αυτό και δεν έγινε ευρέως γνωστό το ατύχημα ενώ στο γάμο της , ο οποίος έγινε λίγο καιρό μετά και με ανάπηρο χέρι, κουμπάρες στο μυστήριο ήταν η Φωτεινή Παπαδοπούλου και η διευθύντρια της πινακοθήκης.

Όμως όταν η κατάσταση της υγείας της άρχισε να επιβαρύνεται και να επιδεινώνεται υπήρξε μια «ψυχρότητα» στις σχέσεις με την οικογένεια Παπαδοπούλου πλεον. Αποκορύφωμα η επιμονή από πλευράς του ιδρύματος Λεβέντη να ισχυρίζεται ότι η Θέμις Ανθοπούλου την ώρα του ατυχήματος της βρισκόταν στο γραφείο της για… «προσωπικούς λόγους».

Σύμφωνα με την αγανακτισμένη ανάρτηση της στο προφίλ της στο facebook : «η αλήθεια είναι ότι το απόγευμα εκείνο θα ετοιμάζαμε αίθουσα για εκδήλωση της επιτρόπου του ιδρύματος Φωτεινής Παπαδοπούλου. Ήταν βλέπετε σύνηθες οι Επίτροποι να διοργανώνουν στους χώρους της Πινακοθήκης εκδηλώσεις. Μέχρι την ημέρα που χτύπησα είχα την ευθύνη όλων των ανάλογων διοργανώσεων. Όλοι δε ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ γνωρίζουν την πάσα αλήθεια! Πράγματι δυσκολοχώνευτο, για μένα να δείτε πόσο… Τα παπαγαλάκια έκτοτε διαδίδουν, off the record πάντα, ότι «λέω πελλάρες κ δεν είναι έτσι τα πράγματα» ενώ σε άλλους λένε ότι «είμαι μια χαρά πλέον, με βοηθούν μέχρι σήμερα κ εγώ κάνω όλο αυτό το πανηγύρι με τη βοήθεια των δικηγόρων μου για να τους πάρω λεφτά»… Το ότι το αριστερό μου χέρι έμεινε ανάπηρο είναι ήσσονος σημασίας για εκείνους, όλος ο κόσμος εποφθαλμιεί τα λεφτά τους… Πρόσφατα διάβασα δηλώσεις της Διευθύντριας της Πινακοθήκης που ισχυρίζεται ότι μέχρι σήμερα το Ίδρυμα κάνει ότι μπορεί για μένα. Ενδεχομένως να εννοεί ότι κάνει ότι μπορεί για να με εξολοθρεύσει γι αυτό κ επεμβαίνουν μέχρι κ στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις. Ούτε κατά διάνοια το Mea Culpa υπάρχει στο λεξιλόγιο τους. Την δε Σατραπεία του Καβάφη επουδενί την έχουν ακουστά. Μα πόσο εύκολα ψεύδονται! Προσκαλώ ευχαρίστως όποιον θέλει στο σπίτι μου να διαπιστώσει πόσο καλά είμαι κ προκαλώ κ παρακαλώ τους εργοδότες μου να μας αποκαλύψουν πώς με βοηθούν μέχρι σήμερα. Για την ακρίβεια πώς με βοηθούν μετά τον Ιούνιο του 2016. Με στοιχεία όμως, να πάψουν τις χαλκευμένες αερολογίες. Μετά από πολύ σκέψη δημοσιεύω κ δύο φωτογραφίες από την οδυνηρή θεραπεία με λιδοκαΐνη που έκανα -δυστυχώς ανεπιτυχώς- για τον πόνο στην Αθήνα το καλοκαίρι κ λυπάμαι που με τα ψέματά τους με αναγκάζουν να το κάνω. Ξεκαθαρίζω δε πως την θεραπεία την πλήρωσα αποκλειστικά εγώ. Σε ότι τώρα αφορά τις ΚΑ σας παρακαλώ κρίνετε μόνοι σας φίλοι μου κατά πόσο λέω «πελλάρες» για το τι συμβαίνει με την αίτηση μου για σύνταξη αναπηρίας, στο συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο από τον εργοδότη μου επισυναπτόμενο πεδίο».

Το παράπονο της πρώην υπαλλήλου της πινακοθήκης και στενής συνεργάτιδας της Φωτεινής Παπαδοπούλου, είναι ότι με διάφορα νομικίστικα τερτίπια που χρησιμοποιούν οι πρώην εργοδότες της στερείται το δικαίωμα για την αναπηρική σύνταξη που στο κάτω κάτω δικαιούται οποιοσδήποτε πολίτης βρεθεί σ αυτή τη δύσκολη θέση και χάσει ένα μέλος του στο χώρο της εργασίας του.

Το άλλο μεγάλο παράπονο που υποδηλώνεται από τις πρόσφατες αναρτήσεις της είναι ότι η οικογένεια Παπαδόπουλου δεν την βοήθησε καθόλου σ αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνά ενώ αντιθέτως απομακρύνθηκαν όλοι από κοντά της αφήνοντας την μόνη της να αντιμετωπίσει όλη αυτή τη δραματική αλλαγή στη ζωή της, όπου καλείται να την ζήσει με ένα χέρι πλέον.