Η ΑΕΚ προκρίθηκε στα play off του Europa League

Η ΑΕΚ Λάρνακας πέτυχε απόψε τη πρόκριση της  στα play off του Europa League.

Η κυπριακή ομάδα στάθηκε όρθια στο Μινσκ αποσπώντας ισοπαλία από την Ντιναμό 1-1 και με συνολικό σκορ 1-3 εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση όπου θα διεκδικήσει την είσοδο στους ομίλους της διοργάνωσης.

Οι Λευκορώσοι προηγήθηκαν στο 47’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σαρόκα και άσκησαν πίεση από εκείνο το σημείο και μετά για ένα δεύτερο γκολ με το οποίο θα ισοφάριζαν το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα.

Η ΑΕΚ ωστόσο άντεξε στην πίεση και εκμεταλλευόμενη και το γεγονός ότι η Ντιναμό έμεινε στο 85’ με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μπικόφ, ισοφάρισε στο 90’+3’ με τον Ακοράν και πήρε την πρόκριση.

Η ΑΕΚ θα μάθει τον αντίπαλο της στα play-off την Παρασκευή 4 Αυγούστου στην κλήρωση που θα γίνει στις 14:00 στη Νιόν της Ελβετίας.

ΑΕΚ: Πάμπλο, Τρουγιόλς, Αντωνιάδης, Μοϊσόφ, Καταλά, Λαρένα, Τέτε (74′ Ακοράν), Τρισκόφσκι, (83′ Μουρίγιο), Χέφελ (61’Τομάς), Λαμπάν, Φλοριάν.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Ουαλός Evans Simon Lee με βοηθούς τους συμπατριώτες του Daniel Beckett και Johnathon Bryant. Τέταρτος διαιτητής ήταν ο επίσης Ουαλός Bryn Markham-Jones.