Η έξαρση της βίας δεν μπορεί να συγχέεται με την αμυντική ικανότητα της ημικατεχόμενης μας πατρίδας

Δήλωση μέλους της γραμματείας , Συμμαχίας Πολιτών, Στέλιου Στυλιανού

Εκφράζουμε την έντονη μας ανησυχία για τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης πίσω από την απόφαση της να αχρηστεύσει τα όπλα των εφέδρων τη στιγμή που απέναντι μας έχουμε ένα πάνοπλο κατοχικό τουρκικό στρατό.

Είναι τραγικό το γεγονός ότι αυξήθηκε το έγκλημα και η ενδοοικογενειακή βία στην Κύπρο. Το θέμα αυτό χρήζει άμεσης επίλυσης και οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει επειγόντως να το επαλειφθούν έτσι ώστε να επιληφθούν οι αιτίες της αύξησης , να θεραπευτούν τα άτομα που εκδηλώνουν τάσεις βίας και κατά συνέπεια να προστατευτούν οι πολίτες και η κοινωνία. Το θλιβερό αυτό γεγονός δεν πρέπει να συγχέεται ή να επηρεάζει την αμυντική ικανότητα της πατρίδας.

Γεννά ερωτηματικά σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα να πλήττεται η αμυντική μας ικανότητα εξαιτίας της εγκληματικής έξαρσης που προκύπτει από άλλα αίτια και έχει άλλες λύσεις.

• Αποτρέπεται η ενδοοικογενειακή ή άλλη μορφή βίας αν αχρηστευτούν τα G3;

• Τα άτομα με τάσεις βίας δεν θα βρουν άλλα και ίσως χειρότερα μέσα για να την εκφράσουν;

• Τα κρούσματα ενδοοικογενειακής ή άλλης μορφής βίας, στα οποία ενεπλάκησαν G3 δεν θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν δρούσαν ενωρίτερα οι αρμόδιες υπηρεσίες;

• Η αφαίρεση του επικρουστήρα και η απασφάλιση με κωδικό δεν επηρεάζει την επιχειρησιακή ικανότητα της Εθνικής Φρουράς και δεν πλήττει το μέγα ζήτημα της Εθνικής μας ασφάλειας.