ΗΠΑ: Άγνωστος άνοιξε πυρά σε υποκατάστημα της Walmart στο Κολοράντο

Όπως ανακοίνωσε η τοπική Αστυνομία της Πολιτείας του Κολοράντο, άγνωστος άνοιξε πυρά κατά ατόμων σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Walmart.

Αρκετοί έχουν πληγωθεί ενώ η Αστυνομία συστήνει να αποφεύγετε η περιοχή. Λίγο αργότερα ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι το συμβάν έχει τερματιστεί.

Σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KMGH, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλος ένας τραυματίστηκε στο επεισόδιο. Δεν είναι σαφές εάν ο δράστης ετέθη υπό κράτηση, αυτοπυροβολήθηκε, τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε από πυρά των δεκάδων αστυνομικών που έσπευσαν στο σημείο. Η αστυνομική διεύθυνση της Θόρντον διευκρίνισε ότι παρότι το περιστατικό έχει τερματιστεί, συνεχίζει το έργο της στον τόπο του εγκλήματος και πρόσθεσε ότι θα δώσει αργότερα πληροφορίες για την υπόθεση στη δημοσιότητα.

Στη Θόρντον, 16 χλμ. βορειοανατολικά του Ντένβερ, ζουν περίπου 120.000 κάτοικοι. Πάνω από 33.000 θάνατοι από πυροβόλα όπλα καταγράφονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα.

Τον περασμένο μήνα ένας ένοπλος δολοφόνησε 58 ανθρώπους στο Λας Βέγκας. Επρόκειτο για το χειρότερο μακελειό στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ.