Ε.Φ: 50% αύξηση στον αριθμό των Εθελοντών Εθνοφυλάκων

Ο αριθμός των εθνοφυλάκων που αιτήθηκαν να παρατείνουν την υπηρεσία τους στην Ε.Φ για το 2018, καταγράφει 50% αύξηση.

Ο αριθμός των αιτημάτων από εθνοφύλακες για συνέχιση της υπηρεσίας τους σε εθελοντική βάση ανέρχεται φέτος μέχρι στιγμής,στις 1468σε σχέση με 928 το 2013.

Πρόκειται για αιτήσεις από εθνοφύλακες για τους οποίους ολοκληρώνεται η χρονιά κατά την οποία συμπλήρωσαν το 50ό έτος της ηλικίας τους και, ενώδικαιούνται οριστική απόλυση από την εθνοφυλακή, αιτούνται να παρατείνουν την υπηρεσία τους εθελοντικά. Σημειώνεται ότι αυτό μπορεί να το αιτηθούν, εφόσον υποβάλουν μέσω της μονάδας τους στο ΓΕΕΦ υπεύθυνη δήλωση και ιατρική βεβαίωση ικανότητας υπηρεσίας.

Σε ειδική τελετή προκειμένου να τιμηθούν εθελοντές εθνοφύλακες για την πολύχρονη προσφορά τους στην Ε.Φ., οΥπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης απένειμε σήμερα τιμητικά διπλώματα και εμβλήματα σεσημαντικό αριθμό εθελοντών εθνοφυλάκων.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή, ο κ. Φωκαΐδης,εξαίροντας την προσφορά των εθνοφυλάκων, ανέφερε ότι «παρά το γεγονός ότι η Ε.Φ βρίσκεται σε μια πορεία ριζικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, ένα πράγμα δεν θα εγκαταλείψει ποτέ. Και αυτό είναι τα ιδανικά και οι αξίες της φιλοπατρίας, της προσφοράς και της ευθύνης που αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά της εθνοφυλακής».

Τα τιμητικά εμβλήματα που απονεμήθηκαν σήμερα στους εθελοντές εθνοφύλακες χωρίζονται σε τρεις τάξεις:

εμβλήματα Α΄ Τάξεως, τα οποία απονέμονται σε εθελοντές εθνοφύλακες που έχουν συνεχή υπηρεσία οκτώ χρόνια),

Β΄ Τάξεως (για εθελοντές εθνοφύλακες με συνεχή υπηρεσία έξι χρόνια) κα Γ΄ Τάξεως (για εθελοντές εθνοφύλακες με συνεχή υπηρεσία τρία χρόνια).