Ερντογάν: Τρελάθηκε η Δύση με τη αγορά S400 από τη Ρωσία

Σε δηλώσεις  του ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πως η Τουρκία λαμβάνει τα μέτρα της εναντίον της τρομοκρατίας και θα συνεχίσει να τα λαμβάνει.

Αναφερόμενος στη Δύση είπε ότι “τρελάθηκε” επειδή έκαναν συμφωνία αγοράς S400 από τη Ρωσία επικρίνοντας επίσης το Δήμο Κοτζάελι που του έστησε άγαλμα, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο είναι ενάντια στις αρχές τους.

Μιλώντας σε συγκέντρωση των κοινοταρχών Τουρκίας, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε πως “εδώ κάναμε μια συμφωνία για S400 και τρελάθηκαν. Τι θα κάναμε, εσάς θα περιμέναμε; Εμείς λαμβάνουμε τα μέτρα μας και θα τα λαμβάνουμε”.

Ο Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε και το Δήμο Κοτζάελι που του έστησε άγαλμα σε πάρκο μνήμης για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. “Μου έστησαν άγαλμα. Εγώ όταν το άκουσα λυπήθηκα πάρα πολύ. Αυτό είναι ενάντια με τις αρχές μας. Εγώ ούτε άγαλμα θέλω να μου στήσουν, ούτε προσωπεία, ούτε αυτού του είδους τις τέχνες. Εμείς άλλωστε αυτά τα μαζέψαμε. Παρακαλώ από δω και πέρα να μην γίνονται τέτοια λάθη. Αντί αγάλματα ας κάνουν έργα”, ανέφερε.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης είχαν γράψει ότι το άγαλμα τελικά αποσύρθηκε επειδή δεν έμοιαζε στον Ερντογάν. Ο δήμαρχος Ίσμιτ φέρεται επίσης να δήλωσε ότι “άλλωστε κανείς δεν μπορεί να μοιάσει στον Ερντογάν”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επέκρινε και τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για τις δηλώσεις του εναντίον των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που χρησιμοποιεί η Τουρκία, λέγοντας ότι αυτά χρησιμοποιούνται για να “εξολοθρεύουν αυτούς που προδίδουν την πατρίδα. Χωρίς να ντρέπεται λέει ότι σε 4 χρόνια θα τελειώσει την τρομοκρατία. Ποιος είσαι εσύ; Τί θα τελειώσεις”, είπε, απευθυνόμενος στον Κιλιτσντάρογλου. Τον κατηγόρησε ακόμη ότι λαμβάνει στήριξη από το ΡΚΚ στο Καντίλ και διερωτήθηκε εάν είναι ικανοποιημένος από αυτό. “Στην πορεία για τη λεγόμενη δικαιοσύνη περπατήσατε μαζί. Από τη μια το ΡΚΚ και από την άλλη η FETO. Θα έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά”, ανέφερε.