Επ. Λιλλήκα: Εκτεθειμένοι και οι βουλευτές για το κούρεμα

Σε γραπτή δήλωση του ο εκπρόσωπος τύπου του επιτελείου Γιώργου Λιλλήκα, Κωνσταντίνος Φιλαρέτου αναφορικά με τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ για το κούρεμα αναφέρει ότι εκτεθειμένοι δεν είναι μόνο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αλλά και οι βουλευτές:

“Οι δηλώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ αφήνουν ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο τον κ. Αναστασιάδη. Το ίδιο εκτεθειμένοι όμως είναι και οι βουλευτές που προήδρευαν ή συμμετείχαν στην Επιτροπή Οικονομικών, οι οποίοι όφειλαν να παρακολουθούσαν τις εξελίξεις και να λάβουν τις λιγότερο οδυνηρές αποφάσεις.

Οι καταστροφικές πράξεις ή παραλείψεις Κυβέρνησης και Βουλής οδήγησαν στο κούρεμα και στις τραγικές συνέπειες που μέχρι σήμερα βιώνει ο κυπριακός λαός.

Αντίθετα με τις καταστροφικές πολιτικές του παλαιοκομματικού συστήματος ο υποψήφιος Πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας προτείνει το Ταμείο Αποκατάστασης κουρεμένων και κατόχων αξιογράφων.

Πρόκειται για μια Πρόταση εφαρμόσιμη, ρεαλιστική και δεν επιβαρύνει τον φορολογούμενο πολίτη. Στο ταμείο, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι Κύπριοι κουρεμένοι καταθέτες της Λαϊκής, μη επενδυτές κάτοχοι αξιογράφων τραπεζών, και εταιρείες που έχασαν το κεφάλαιο κίνησης τους.”