Επικοινωνιολόγος του Καραμανλή: Ο Τσίπρας ήρθε για να μείνει

«Ο Τσίπρας είναι εδώ για να μείνει», ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συμβιβαστεί με τη δεξιά στροφή ενός «φθαρμένου» κόμματος και από την άλλη το Κίνημα Αλλαγής είναι ένα «παλιό προϊόν» που παραμένει «τοξικό» παρά την αλλαγή στην ονομασία του, σύμφωνα με τον επικοινωνιολόγο και σύμβουλο στρατηγικής των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, Γιάννης Λόυλη.

Για Τσίπρα

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Στις ρίζες του κακού: Πώς και γιατί εκτροχιάστηκε η μεταπολίτευση», φιλοξενήθηκε στην ΕΡΤ το βράδυ της Τετάρτης όπου και δήλωσε μεταξύ άλλων: «Το βέβαιο είναι ότι ο Τσίπρας ήρθε εδώ για να μείνει, ακόμα και αν χάσει τις επόμενες εκλογές θα κερδίσει τις μεθεπόμενες. Είναι ένας ταλαντούχος πολιτικός».

«Είχαμε δύο παθογενή κόμματα που έγιναν ακόμα πιο παθογενή. Τα κόμματα αυτά τιμώρησε η κοινή γνώμη φέρνοντας στην εξουσία ένα πολύ μικρό κόμμα της Αριστεράς. Είναι φαινόμενο ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο πρώην σύμβουλος στρατηγικής του Κώστα Καραμανλή και επί σειρά ετών επικοινωνιολόγος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας «έχει ριζώσει από την εποχή κυρίως που στράφηκε στο ρεαλισμό μετά τη περίοδο Βαρουφάκη και τη διάσπαση».

«Αυτό που συμβαίνει με τον Μητσοτάκη είναι ότι έχει συμβιβαστεί με ένα κόμμα το οποίο έχει μετακινηθεί σαφώς δεξιότερα από την εποχή Καραμανλή, μέσω του Αντώνη Σαμαρά», είπε ο Γιάννης Λούλης και προσέθεσε ότι «το μεγάλο πρόβλημα του Μητσοτάκη είναι ότι ακόμα και αν κερδίσει τις επόμενες εκλογές, θα κουβαλάει στους ώμους του, ένα φθαρμένο κόμμα. Και εξαιρετικά γυμνό σε ικανό πολιτικό προσωπικό».

Έκανε αναφορά στη δεξιά στροφή μέσω των Γεωργιάδη και Βορίδη, αλλά «και των και ανθρώπων που ήταν τότε γύρω από τον αρχηγό της ΝΔ, (σ.σ. τον Αν. Σαμαρά), ένας εκ των οποίων έκανε τις υπόγειες διαδρομές με τη Χρυσή Αυγή».

«Η τάση του κόμματος από την εποχή που άλλαξε ηγεσία ήταν σαφώς να στραφεί στα δεξιά. Από την περίοδο Σαμαρά και μετά» είπε.

Για Μητσοτάκη

Σημείωσε πάντως ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ήθελε «να πάει το κόμμα του προς το Κέντρο», ωστόσο, όπως είπε, «η αλλαγή των κομμάτων δεν γίνεται με χάδια. Ή θα το ταρακουνήσεις, ή θα ΄ρθεις σε σύγκρουση με το κατεστημένο του, με τις προβληματικές του ρίζες, ή αν συμβιβαστείς θα σε καταπιεί το κόμμα σου».

Τόνισε μάλιστα ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει συμβιβαστεί με τα «βαρίδια» του κόμματός του (σ.σ. Γεωργιάδη, Βορίδη), γιατί «οι αρχηγοί φοβούνται τις εσωκομματικές τους αναταράξεις». «Αν δεν έρθουν σε σύγκρουση με τις παθογένειες, οι παθογένειες θα τους καταπιούν. Αυτό έπαθε ο Καραμανλής, αυτό έπαθε ο Σημίτης, και αυτό κινδυνεύει να πάθει ο Μητσοτάκης- και αν κερδίσει τις εκλογές» σημείωσε.

Για ΚΙΝΑΛ

Σχετικά με το Κίνημα Αλλαγής και την ανανέωση που επιδιώκει και μέσω αλλαγής του ονόματος, ο κ. Λούλης είπε ότι «η κοινή γνώμη είναι εξαιρετικά υποψιασμένη» και εξήγησε: «Το να αλλάξει ένα όνομα δεν σημαίνει ότι αλλάζει η ουσία του τι αντιπροσωπεύει ένα κόμμα. Όλος ο κόσμος ξέρει ότι είναι λίγο-πολύ το παλιό ΠΑΣΟΚ με λίγο εμπλουτισμό, αλλά αυτά δεν αλλάζουν». Είπε ακόμα ότι η αλλαγή ονόματος «έδωσε κάποιο αέρα» αλλά «δεν νομίζω όμως ότι έχει δυναμική, διότι το προϊόν είναι παλιό. Είναι ΠΑΣΟΚ».