Επεισόδια στις πορείες του Ηρακλείου

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του Ηρακλείου και οι αγρότες στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αιτούμενοι την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη διατήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Στις πορείες δεν έλειψαν τα επεισόδια και οι εντάσεις. Κατά την πορεία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και του παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ, άτομα που προέρχονται από τον αντεξουσιαστικό χώρο και είχαν παρεισφρήσει στην πορεία δημιούργησαν επεισόδια στη συμβολή των οδών Γερωνυμάκη και Δημοκρατίας, όπου ομάδα νεαρών προκάλεσε φθορές και ανέτρεψε περιπολικό της Αστυνομίας. Στη συνέχεια, μετά από πληροφορίες για προσαγωγές, η ίδια ομάδα προκάλεσε επίσης φθορές σε βιτρίνες καταστημάτων και τραπεζών, καθώς και σε ενεχυροδανειστήριο, ενώ τραυματίστηκε ελαφρά και ένας αστυνομικός.

Στη πορεία διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου πήραν μέρος δυναμικά και οι αγρότες με τρακτέρ, αλόγα και αυτοκίνητα, οι οποίοι πορεύθηκαν μέχρι την πλατεία Ελευθερίας και παρέταξαν τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους στη λεωφόρο Δικαιοσύνης. Ομάδα διαμαρτυρομένων παρέμεινε στην πλατεία, ενισχυόμενη σταδιακά από τους Λασιθιώτες, οι οποίοι αφού αναχώρησαν απ’ την περιοχή του Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι φτάνουν στο Ηράκλειο, διαμαρτυρόμενοι για την ερημοποίηση, όπως λένε, του νομού, με την αποψίλωση των υπηρεσιών.

Το ΠΑΜΕ, από την πλευρά του, πραγματοποίησε το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο του Ηρακλείου, στην πλατεία Ελευθερίας και, στη συνέχεια, η πορεία, μέσω των κεντρικών δρόμων, κατέληξε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.