Ελεύθερος ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Ρωσία

Για 20 και πλέον μέρες έμεινε στο κέντρο κράτησης της Μόσχας ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος σήμερα.

Ο Ναβάλνι κατηγορήθηκε πως  οργάνωσε διαδηλώσεις κατά του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, οι οποίες δεν είχαν λάβει την άδεια των αρχών.

Όπως έγγραψε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram «Γεια! Βγήκα. Σε 20 μέρες διάβασα 20 βιβλία, έμαθα μερικές λέξεις στα κιργιζικά, ήπια 80 λίτρα τσάι και άκουσα περίπου 60 φορές το τραγούδι “Дай мне слово ведь я тамада” στο ραδιόφωνο. Είμαι έτοιμος να γυρίσω στη δουλειά», σημειώνει στο μήνυμά του.

Μπορεί να αφέθηκε ελεύθερος και να έχει όλο τον χρόνο να συνεχίσει τη δουλειά, ωστόσο το Κρεμλίνο θεωρεί ότι το ζήτημα της συμμετοχής του ηγέτη της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης στις εκλογές έχει εξαντληθεί. «Η θέση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής είναι γνωστή, δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε», δήλωσε εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, αν θα επιτραπεί στον Ναβάλνι να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές του 2018.