ΕΛΑΜ: Καλούμε δημόσια την Κυβέρνηση να δώσει πειστικές εξηγήσεις

Το ΕΛΑΜ σε γραπτή ανακοίνωση, αναφορικά με δηλώσεις για τους αγνοουμένους καλείδημόσια την Κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις.

“Η αναφορά του πρώην εκπρόσωπου στη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων (ΔΕΑ), κ. Ηλία Γεωργιάδη, επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας, ενώ εξηγεί την αδιαφορία που επιδεικνύει η Κυπριακή Δημοκρατία σε σχέση με τους εγκληματίες πολέμου. Στην κατάθεση του δηλώνει ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία είχε και έχει ως πάγια τακτική να μην συλλαμβάνονται άτομα για τα οποία υπήρχαν πληροφορίες ότι είχαν εμπλοκή σε δολοφονίες». Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι «Γνωρίζει πως η κυπριακή Αστυνομία σε όσες περιπτώσεις συνέλαβε Τουρκοκύπριους για τους οποίους υπήρχαν μαρτυρίες για εμπλοκή σε θέματα αγνοουμένων, είτε για απαγωγή/εξαφάνιση είτε για φόνο, τους άφηνε ελεύθερους εξ ου και ουδέποτε κρατήθηκε ή κατηγορήθηκε κάποιος Τουρκοκύπριος ή Τούρκος για οποιαδήποτε αδικήματα κατά τις περιόδους 1964 και 1974»

Αυτό εξηγεί και τον ζήλο που επέδειξε το κράτος να συλλάβει στελέχη και μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), επειδή τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για την έλευση του εγκληματία πολέμου, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, στις ελεύθερες περιοχές, ενώ εξακολουθεί μέχρι σήμερα να τους διώκει οδηγώντας τους στα δικαστήρια, την ίδια στιγμή που υπάρχουν τεκμηριωμένες καταγγελίες που τον εμπλέκουν σε υποθέσεις αγνοουμένων.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο καλούμε δημόσια την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Δικαιοσύνης να δώσουν πείστηκες εξηγήσεις.”