ΕΛΑΜ: Επιλεκτική ευαισθησία κομμάτων για τα επεισόδια στη Κοφίνου

Όταν δεν σέβονται το κράτος που τους φιλοξενεί, τότε ούτε και το κράτος θα πρέπει να τους σεβαστεί, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΛΑΜ, αναφορικά με τα επεισόδια στη Κοφίνου:

Δεν μπορούμε να μην καταγγείλουμε την επιλεκτική ευαισθησία που χαρακτηρίζει όλα τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, αφού κανένα δεν καταδίκασε τα επεισόδια που προκάλεσαν οι «εξεγερμένοι» αλλοδαποί στο Κέντρο Υποδοχής Αιτητών Ασύλου στην Κοφίνου.

Όταν κατά το παρελθόν οι αστυνομικοί έκαναν την δουλειά τους, συλλαμβάνοντας αλλοδαπούς, σύσσωμα τα πολιτικά κόμματα τους κατηγορούσαν για ρατσιστικές νοοτροπίες, όπως για παράδειγμα το πρόσφατο περιστατικό, όπου αστυνομικοί κάνοντας σωστά την δουλειά τους, εφαρμόζοντας του νόμους, συνέλαβαν αλλοδαπή (γυναίκα ποδοσφαιριστή) που δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα στην κατοχή της.

Σήμερα, που οι «εξεγερμένοι» αλλοδαποί διέλυσαν το κέντρο υποδοχής και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών που προσπάθησαν να επιβάλουν την τάξη και να συλλάβουν τους ταραξίες, κανένα πολιτικό κόμμα δεν εξέδωσε ανακοίνωση για ρατσιστικές συμπεριφορές εις βάρος των αστυνομικών.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εμμένει στην θέση του για άμεση απέλαση όλων των ταραξιών αλλοδαπών και όχι μόνο των 3-4 ατόμων που υποκινούσαν τα επεισόδια. Ταυτόχρονα, ζητούμε να αποκατασταθούν οι ζημιές από τα χρήματα των επιδομάτων που έλαβαν.

Όταν δεν σέβονται το κράτος που τους φιλοξενεί, τότε ούτε και το κράτος θα πρέπει να τους σεβαστεί.