ΕΛΑΜ: Απαιτούμε ξεκάθαρες απαντήσεις για τον Συνεργατισμό

Απαιτούμε ξεκάθαρες απαντήσεις για τον Συνεργατισμό, αναφέρει το ΕΛΑΜ σε γραπτή ανακοίνωσή του για τις αποκαλύψεις σχετικά απόσυρση καταθέσεων ύψους 25 εκ. ευρώ της εταιρείας “Δήμητρα Επενδυτική” από την Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα:

“Οι αποκαλύψεις κατά τη συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Ελέγχου, σχετικά με την απόσυρση καταθέσεων ύψους 25 εκ. ευρώ της εταιρείας “Δήμητρα Επενδυτική” από την Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, την στιγμή που ο Συνεργατισμός είναι μεγαλομέτοχος στην συγκεκριμένη εταιρία, μας δημιουργεί εύλογους προβληματισμούς.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) διαπιστώνουμε ότι για ακόμα μια φορά στην πλάτη του Κυπριακού Ελληνισμού εξυφαίνεται ένα ύποπτο παιχνίδι. Διερωτόμαστε ποιες είναι οι σκοπιμότητες πίσω από μια τέτοια κίνηση, καθώς επίσης, απαιτούμε οι αρμόδιοι να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις σε σχέση με το τραπεζικό ίδρυμα που έχουν κατατεθεί τα χρήματα που αποσύρθηκαν.

Επιπλέον, θα πρέπει να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις, για τυχόν ευνοϊκή μεταχείριση, αλλά και για τις διαγραφές δανείων σε πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα.

Δυστυχώς, βλέπουμε για ακόμα μια φορά τα συμφέροντα των πολιτών να θυσιάζονται στον βωμό των μεγάλων συμφερόντων.”