Δ. Καμμένος για την εισβολή Σαββίδη: Χάθηκε η μαγεία, κι έμεινε η μαφία

Την ένοπλη εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ καταδίκασε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος, αφήνοντας αιχμές για “σκιώδες” παρασκήνιο όσον αφορά την έκδοση εισιτηρίων για το Κυριακάτικο ντέρμπι στην Τούμπα.

“Χάθηκε η μαγεία του ποδοσφαίρου, κι έμεινε η μαφία. Απαγορεύεται να κυκλοφορείς με όπλο μέσα στο γήπεδο, ο οποιοδήποτε, ακόμα κι ο αστυνομικός. Όλα αυτά εχουν πυροδοτηθεί μετά τη μεταμεσονύχτια απόφαση της ΕΠΟ. Δεν την κρίνω, βγήκε αργά, μιλάμε για Ελληνική Διακιοσύνη, ωστόσο είχαμε καταγγελίες ότι τα εισητήρια τυπώθηκαν την Κυριακή. Η καταγγελία που έχω εγώ είναι πιο αυστηρή, καταγγέλουν ότι γύρισαν τις ημερομηνίες. Δε μπορείς να τυπώσεις την Κυριακή, είναι παράνομο, δε μπορείς να θεωρήσεις κάτι από πριν, πρόκειται για παραβίαση φορολογικών κανόνων, έχω καταγγελία ότι γύρισαν τις ημερομηνίες στο ηλεκτορνικό σύστημα, είναι παρανομία, είναι ΔΟΥ, δε μπορεί να παρανομήσει. Μπορώ σαν Σύλλογος να προνοήσω, αλλά δε μπορώ να παρανομήσω.”

Ερωτηθείς αν υπάρχει “πόλεμος” Βορρά-Νότου, ο βουλευτής απάντησε κατηγορηματικά πως δεν πιστεύει ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση. “Οι Έλληνες αγαπιούνται και το έδειξαν με το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, αλλά και με τους στρατιωτικούς. Κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν κόντρα απλώς.”
Ως προς τη “μαφία” και τις καταγγελίες που δημιουργούν θέμα πως κάποιοι δουλεύουν υπέρ του Σαββίδη, ο κ Καμμένος δήλωσε στο ΣΚΑΪ πως δεν αναφέρεται προσωπικά στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ. “Αν δεν ισχύει η καταγγελία ζητώ συγνώμη. Αν ισχύει δε μπορεί να παρανομήσει όμως, πρόκειται για φορολογική παράβαση. Απλώς γενικά φαίνεται ότι δεν υπάρχει μαγεία στον αθλητισμό. Υπάρχει μεγάλη πίεση λόγω της οικονομικής κρίσης. Ο κόσμος πάει στο γήπεδο και ξεδίνει, η κοινωνία πρέπει να ηρεμήσει, και πρώτα από όλους εμείς οι πολιτικοί”, δήλωσε ο βουλευτής.

Ερωτηθείς ως προς το αν είναι σωστή η διακοπή του πρωταθλήματος, ο βουλευτής απάντησε πως δε μπορεί να πάρει θέση. “Λυπαμαι τους ανθρώπους που είναι γυρω απο τις ομαδες, την όλη αυτή οικονομία. Εφόσον διακοπεί το πρωτάθλημα θα πεινάσει κόσμος, και όλα αυτά για μερικούς θερμοκέφαλους”

Σχολιάζοντας την κίνηση του Ιβάν, ο βουλευτής δήλωσε ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει δικαιολογία για μια τέτοια πράξη: “Βγήκε εκτος εαυτού. Έπρεπε οι συμβουλοι του να τον αποτρέψουν από το να κάνει την κινηση. Ο αρχηγός της ομάδας του ΠΑΟΚ, ο Βιερίνια προσπαθησε – έπρεπε οι ανθρωποι να τον κρατησουν , οσο κι αν αδικείσαι δεν μπαινεις μεσα. Μένει να δούμε αν θα ηρεμησει η κατασταση, πρέπει να βάλει μυαλο, δεν ειναι σκορποχώρι η Ελλαδα. Αν υπάρξει συνέχεια σε όλο αυτό θα είμαστε συνέχεια στα χαρακωματα.”

Στη συνέχεια ο βουλευτής των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται. Μετά τη δήλωση Πανβαγιώτη Καμμένου για “ομήρους”, ο κΔημήτρης Καμμένος μίλησε για αιχμαλώτους εν καιρώ ειρήνης απο Σύμμαχο του ΝΑΤΟ. “Βρίσκονται σε φυλακές ύψιστης ασφαλείας πίσω από ενα τζαμι. Δε μίλησα για απαγωγή, δε γνωρίζω αν θα μας ζητήσουν κάτι οι Τούρκοι. Η έξαρση του Ερντογάν είναι επικίνδυνη και δεν πρέπει να ακολουθήσουμε. Ο άνθρωπος έχει ξεφύγει, είναι εξευτελιστικά αυτά που λέει. Ο Πάνος (Καμμένος) κάνει καλά αυτό που πρέπει. Επίκειται συνάντηση Τσαβούσογλου-Τίλερσον-Κοτζιά, θα πρέπει να δούμε υπό ποιες προϋποθέσεις θα γίνει η συνάντηση”.

“Είμαστε κυβέρνηση επειδή μιλάμε τη γλώσα της αλήθειας – Ο Φίλης να ζητήσει συγνώμη”
Ερωτηθείς για τη στάση του κ Φίλη στο θέμα, ο κ Δημήτρης Καμμένος απάντησε χαρακτηριστικά: “Το κουμπούρι του Ιβάν μπορεί να μας απασχολεί περισσότερο σήμερα, αλλά είναι κάτι που θα μείνει δυο μέρες στην επικαιρότητα. Το θέμα με τους στρατιωτικούς είναι εξαιρετικά μείζον ζήτημα και δεν πρέπει να το αποδομούμε. Ο κ. Φίλης οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες, αν το θεωρεί κάτι τόσο ασήμαντο μπορούμε να τον ανταλλάξουμε με τους στρατιωτικούς”. “Υπάρχει στρατηγική κουλτούρα να συζητήσουμε, να μην κλιμακώσουμε, ο στρατός πρέπει να κάνει τη δουλειά του. Τι θα λέγαμε αν θρηνούσαμε θύματα στο επεισόδιο με τη σύγκρουση του ελληνικού με το τουρκικό πλοίο; Εμείς καταδικάσαμε τους ψευτομούφτηδες. Είμαστε κυβέρνηση επειδή μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας και λέμε τα πράγματα με το όνομα τους”. Αναφερόμενος στην άσεμνη χειρονομία του Π. Καμμένου στο παιχνίδι πόλο με τον Ολυμπιακό στη Βουλιαγμένη, ο βουλευτής δήλωσε “πως υπάρχει ένα μείζον θέμα με τους στρατιωτικούς κι εμείς ασχολούμαστε με μπάλα”.

“Ο Θεοδωράκης ήταν και θα είναι μια ρεζέρβα”
Όσον αφορά τη συνάντηση Θεοδωράκη-Τσίπρα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ δήλωσε πως “ο κ. Θεοδωράκης είχε πει ότι είναι εξαιρετικός διπλωμάτης κι επίσης έχει πει για τον κ. Τσίπρα ότι έχει μεγαλώσει σε οικογένεια εργολάβων. Νομίζω ότι θα τα βρουν” συμπλήρωσε χαριτολογώντας. “Στην πλάτη του Θεοδωράκη, στο σακίδιο του, χωράει όλη η Ελλάδα. Ο Θεοδωράκης ήταν και είναι μια ρεζέρβα ο ίδιος. Όταν είσαι μια ζωή ρεζέρβα, κουβαλάς πολλά ψυχολογικά προβλήματα. Πιστεύω ότι προσβάλλει τους βουλευτές του με τις κινήσεις του. Το θέμα είναι να μη ξεφουσκώσει η ρεζέρβα βέβαια καμιά φορά, γιατί αμα τη χρειαστείς, έμεινες.”

Ο Δ. Καμμένος εμφανίστηκε κατηγορηματικός σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση δεν επιθυμεί πλέον τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ. ” Όταν θες να χωρίσεις, δεν κάνεις τόσο πρόλογο, ο πολύς πρόλογος κάνει κακό.. Όποιος θέλει να φύγει, φεύγει.” Είμαστε το αναγκαίο καλό, είμαστε η φωνή της λογικής, κρατάμε τις ισορροπίες στην κυβέρνηση. Πιστέψτε με η κυβέρνηση μας έχει ακούσει πολλές φορές. Δεν υπάρχει οξύμωρο πουθενά, υπάροχυν μόνο μωροί που δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται.”

Τα Μέσα του Ιβάν στηρίζουν την κυβέρνηση
Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση “παίζει μπάλα” με τον ΠΑΟΚ, ο βουλευτής απάντησε πως δε γνωρίζει. “Το μόνο που ξερω είναι ότι τα Μέσα του Ιβάν στηρίζουν την κυβέρνηση”.

“Μένουμε Ευρώπη, παρόλο που δε μας στηρίζει” – “Η δήλωση Βούτση ήταν λάθος”
Σχολιάζοντας τη δήλωση Βούτση “κανένας Έλληνας βουλευτής δε μπορεί να καλείται να δηλώσει στη Βουλή αν πατρίδα του είναι η Ελλάδα, ή αν πιστεύει κάπου αλλού, ή αν έχει άλλη πατρίδα”, ο Δημήτρης Καμμένος δήλωσε πως “οι Έλληνες βουλευτές εκλέγονται. Δε μπορεί ο Έλληνας βουλευτής να δηλώνει πίστη σε άλλη πατρίδα ή άλλη θρησκεία. Το να δηλώνεις πίστη σε άλλη πατρίδα είναι πρόβλημα, κάτι πάει λάθος. Εμείς είμαστε εδώ για να βρίσκουμε τα λάθη και να τα διορθώνουμε”.

Τέλος ερωτηθείς αν θα στήριζε Θεοδωράκη για Δήμαρχο Αθηνών, ο κ Καμμένος απάντησε “όχι, εκτός και αν έρθει στο ΣΥΡΙΖΑ.”