Διπλο-ενοικίαζε διαμερίσματα και ζητούσε προπληρωμή – Οκταήμερη κράτηση 40χρονου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εναντίον 40χρονου από τη Ρωσία για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις κλοπής, εξασφάλισης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις, κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων κατά τη διάρκεια της μέρας, μαχαιροφορία και οδήγηση χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη, αδικήματα που διαπράχθηκαν από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο του 2017 στο Μενεού, τα Περβόλια και τη Λευκωσία .

Σύμφωνα με την Αστυνομία, άνδρας από τη Λευκωσία κατήγγειλε στις 15 Ιουνίου 2017 στον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου ότι τον Μάιο του 2017 δάνεισε στον ύποπτο το αυτοκίνητο του χωρίς αυτός να του το επιστρέψει μέχρι σήμερα. Ανέφερε ακόμα ότι τον Μάρτιο του 2017 παρέδωσε στον ύποπτο το πόσο των 6 χιλιάδων ευρώ, χωρίς απόδειξη ή οποιαδήποτε γραπτή συμφωνία, για να του εισάγει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από την Ιαπωνία χωρίς μέχρι σήμερα να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια για αγορά του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο παραπονούμενος κατά το 2015 σύναψε προφορική συμφωνία με τον ύποπτο, όπως για διάστημα δύο χρόνων περίπου, να του ενοικιάζει δύο οικίες σε συγκρότημα κατοικιών στο Μενού, για το ποσό των 40 ευρώ την ημέρα, τις οποίες στη συνέχεια ο 40χρονος θα υπενοικίαζε σε Ρώσους τουρίστες μέσω διαδικτύου.

Ο παραπονούμενος ανέφερε ακόμα ότι ο ύποπτος τηρούσε τη συμφωνία μέχρι το Μάη 2017, ωστόσο τον Ιούνιο ο 40χρονος φέρεται να διπλοενοικίασε τις κατοικίες σε Ρώσους τουρίστες μέσω διαδικτύου, οι οποίοι προπλήρωσαν τα χρηματικά ποσά. Αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής του υπόπτου, ήταν οι τουρίστες κατά άφιξη τους στη Κύπρο να μείνουν χωρίς τόπο διαμονής ενώ είχαν προπληρώσει το συμφωνημένο ποσό. Περαιτέρω ο ύποπτος, σύμφωνα με την καταγγελία χρωστά στον παραπονούμενο το ποσό των 2800 ευρώ για τον μήνα Ιούνιο.

Μετά από εξετάσεις της Αστυνομίας διεφάνη ότι ο ύποπτος είχε παρόμοιας φύσης συμφωνία με γυναίκα η οποία είχε συμφωνήσει να ενοικιάζει στον 40χρονο μία οικία στο Μενεού για το ποσό των 55 ευρώ την ημέρα και μία οικία στα Περβόλια για το ποσό των 80 ευρώ ημερησίως. Σκοπός της εν λόγω συμφωνίας ήταν ο ύποπτος να υπενοικιάζει τις κατοικίες Ρώσους τουρίστες μέσω διαδικτύου.

Όπως και στη πρώτη περίπτωση, τον Ιούνιο του 2017 ο ύποπτος φέρεται να διπλο-ενοικίασε τις κατοικίες σε Ρώσους τουρίστες και σύμφωνα με την παραπονούμενη για τον συγκεκριμένο μήνα της οφείλει το χρηματικό ποσό των 3500 ευρώ.

Σύμφωνα με τις έρευνες της Αστυνομίας ο ύποπτος κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο του 2017 ενοικίασε τις δύο οικίες στο Μενεού και Περβόλια σε δέκα τουρίστες από τη Ρωσία, σε ένα Κύπριο και μία γυναίκα από τη Σουηδία για συγκεκριμένα ποσά τα οποία, πλην δύο περιπτώσεων που τα λεφτά δόθηκαν στον 40χρονο, οι προπληρωμές γίνονταν μέσω διαδικτύου από τη Ρωσία.

Η Αστυνομία αναζήτησε τον ύποπτο στο χώρο διαμονής και εργασίας του χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί ούτε ο ίδιος ούτε το αυτοκίνητο του πρώτου παραπονούμενου, ενώ δεν ανταποκρινόταν στις τηλεφωνικές κλήσεις που του γίνονταν.

Στις 10 Ιουλίου 2017 εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης εναντίον του υπόπτου και αναζητείτο από την Αστυνομία και τελικά συνελήφθηκε γύρω στις 12.30 χθες το μεσημέρι στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου στη Λευκωσία.

Στον ίδιο χώρο εντοπίστηκε και το αυτοκίνητο και σε έρευνα της Αστυνομίας εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία ένα μαχαίρι με την θήκη του με λεπίδα μήκους δέκα εκατοστών, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής με το φορτιστή του και ένα ζεύγος κιάλια με τη θήκη τους, ένα σιδερένιο λιβέρι μήκους 120 εκατοστών, ένα ψαλίδι κοπής σίδερων, μια τσάντα που περιείχε μέσα παπουτσάκια χειρουργείου μιας χρήσης και ένα ζεύγος καλτσάκια και γάντια χειρουργείου επίσης μιας χρήσης.

Όλα τα ανευρεθέντα κατασχέθηκαν από την Αστυνομία και όταν ο ύποπτος ρωτήθηκε δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις για την κατοχή τους.

Ο 40χρονος συνελήφθηκε για τα αυτόφωρα αδικήματα της μαχαιροφορίας και της κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η Αστυνομία ζήτησε και πήρε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εναντίον του υπόπτου.

Πηγή: ΚΥΠΕ