ΔΗΣΥ: Όσο και να προσπαθεί το επιτελείο Ν. Παπαδόπουλου και το ΔΗΚΟ τα γεγονότα τους διαψεύδουν

Σε δηλώσεις της η Αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ και Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας του κόμματος Σταυριάνα Α. Κοφτερός αναφέρθηκε στο επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως “όσο και να προσπαθεί το επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου και το ΔΗΚΟ να παραποιήσουν στοιχεία, τα γεγονότα τους διαψεύδουν.

Fake News 1: Μας είπαν ότι η Κύπρος βρίσκεται στην 110η θέση όσον αφορά στην Καινοτομία.

Γεγονός: Η Κύπρος βρίσκεται στην 53η θέση στην καινοτομία.

Fake News 2: Μας είπαν ότι ο υποδείκτης “capacity to innovate” – δυνατότητα των επιχειρήσεων να καινοτομήσουν – έχει σχέση με την πολιτική καινοτομίας που ακολουθεί μια χώρα.

Γεγονός: O υποδείκτης ‘capacity to innovate’, απορρέει από απαντήσεις ερωτηθέντων στην ερώτηση «Στη χώρα σας, ποια είναι η δυνατότητα των επιχειρήσεων να καινοτομούν;»

Η αλήθεια είναι ξεκάθαρη όσο και αν προσπαθούν με fake news να την παραποιήσουν. Σε σχέση με πέρσι στους Δείκτες Ανταγωνιστικότητας η Κύπρος ανέβηκε 19 θέσεις.

Είτε η προσπάθεια παραπλάνησης οφείλετε σε αδυναμία κατανόησης εκθέσεων από διεθνείς οργανισμούς, είτε σε ενσυνείδητη παραπληροφόρηση, είναι το ίδιο επικίνδυνο από επίδοξους μνηστήρες που θέλουν να κυβερνήσουν.

Γεγονός είναι ότι η Κυβέρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη υλοποιεί πολιτικές με αναπτυξιακό όραμα που ενισχύουν την Κύπρο, και δημιουργούν ανάπτυξη. Όπως το νομοσχέδιο για το Υφυπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, για τα πανεπιστημιακά startups, και ο σημαντικός Επενδυτικός νόμος που παρουσιάστηκε μόλις χθες”.