ΔΗΣΥ: Ψάχνει αφορμές και αιτιάσεις το ΑΚΕΛ

Ανακοίνωση Εκπρ. Τύπου ΔΗΣΥ, Πρόδρομου Προδρόμου, απάντηση στο ΑΚΕΛ:

“Σε αποψινή του ανακοίνωση, το ΑΚΕΛ προσπαθεί να βρει αφορμές και αιτιάται ότι δήθεν δεν παραθέσαμε σε δική μας ανακοίνωση ολόκληρη τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας.

Η ουσία είναι μία και την ξέρει ο κόσμος όλος. Στην Ελβετία οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν δυνατό να καταλήξουν σε συμφωνία εξαιτίας των θέσεων της Τουρκίας. Όλοι είδαν τον κ. Τσαβούσογλου να απαιτεί να μείνει η Κύπρος δεμένη με εγγυήσεις και η Τουρκία να έχει στρατό και επεμβατικά δικαιώματα και μετά την συμφωνία.

Αυτό ακριβώς δήλωσε και διευκρίνισε πολλές φορές και ο κ.Κοτζιάς. Μήπως δεν ήταν ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών που μας πληροφόρησε ότι ο κ.Τσαβούσογλου του εξήγησε ότι ζητούν επεμβατικά δικαιώματα για να τα ασκήσουν;

Είναι το ΑΚΕΛ που αμφισβητεί αυτή την ολοφάνερη αλήθεια (και μαζι και τα όσα δήλωσε ο κ.Κοτζιάς).

Το ερώτημα που δεν απαντά ποτέ το ΑΚΕΛ επανέρχεται: αμφισβητεί τις σαφείς δηλώσεις τόσο του ΥΠΕΞ όσο και του πρωθυπουργού της Ελλάδας ότι η Τουρκία δεν άφησε στο Κραν Μοντανά περιθώριο συμφωνίας;

Ας πάψει να αφήνει συνεχώς σκιές -δεν οφελεί έτσι ούτε τις κοινές θέσεις Κύπρου-Ελλάδας, αλλά ούτε και αυτή την προσπάθεια για μια αποδεκτή λύση.”