ΔΗΣΥ: Το πρόγραμμα Αναστασιάδη δεν είναι εξαγγελίες αλλά πολιτικές που εφαρμάζονται

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με Πρόγραμμα και Σχέδιο Διακυβέρνησης εδραιωμένο σε πολιτικές που εφαρμόζονται και όχι σε λόγια και υποσχέσεις, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δημοκρατικός Συναγερμός:

“Σε μεγάλο βαθμό, το Σχέδιο Διακυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη βρίσκεται ήδη μπροστά στα μάτια του πολίτη.

Δεν πρόκειται για εξαγγελίες ούτε και για υποσχέσεις, αλλά για πολιτικές που βρίσκονται σε εξέλιξη. Πολιτικές που εφαρμόζονται με επιτυχία και πάνω τους μπορούμε να χτίσουμε τα σταθερά βήματα που θα συνεχίσουν να παίρνουν τη χώρα μπροστά.

Είναι, π.χ., το Γενικό Σχέδιο Υγείας που ξεκινά και εφαρμόζεται.

Είναι ο Προϋπολογισμός του 2018 και το Στρατηγικό Πλαίσιο Δημοσιονομικής Πολιτικής 2018-2020 που υλοποιούνται, με ανάπτυξη και πλεονάσματα.

Είναι πλεονάσματα, όπως αυτό του 2017 σε ύψος μισού δις, που επιτρέπουν στο εξής να υλοποιούνται πολιτικές με όφελος για τον πολίτη.

Είναι, ακόμα, το πλαίσιο με τα νομοσχέδια που φέρνουν ριζικές αλλαγές στη Δημόσια Υπηρεσία, καθώς και το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που περιμένουν μετά τις εκλογές την έγκριση για να ξεκινήσει εφαρμογή τους.

Είναι ένα πυκνό και ουσιαστικό πρόγραμμα βελτιωτικών αλλαγών στη δημόσια εκπαίδευση που εφαρμόζεται είτε με τα νέα αναλυτικά προγράμματα είτε με το νέο τύπο λυκείου και την αξιοκρατική επιλογή των εκπαιδευτικών.

Είναι, επίσης, οι προτάσεις για το σχεδιασμό διαρκούς και βιώσιμης ανάπτυξης, με τον Επενδυτικό Νόμο, το υφυπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και τα προγράμματα για την καινοτομία και την έρευνα. Για τη συνέχεια και τη διεύρυνση της αναπτυξιακής πορείας η οποία, έχοντας περιορίσει την ανεργία από 16% σε 10%, δημιουργεί τη βάσιμη προσδοκία για πλήρη απασχόληση στα επόμενα χρόνια.

Είναι το κεκτημένο στο Πλαίσιο Γκουτέρες για μια αποφασιστική διαπραγμάτευση μέσα από την οποία διεκδικούμε μια βιώσιμη και λειτουργική λύση με ασφάλεια.

Είναι και το πρόγραμμα γεωτρήσεων στην Α.Ο.Ζ. της Κύπρου που βρίσκεται αυτή την ώρα σε ανάπτυξη, καθώς και ο φιλόδοξος σχεδιασμός για τον αγωγό EastMed.”