ΔΗΣΥ: Το ΔΗΚΟ να σταματήσει το κυνήγι των μαγισσών και να δει και να αναγνωρίσει ένα ξεκάθαρο πολιτικό γεγονός

Σε δελτίο Τύπου ο ΔΗΣΥ απάντησε προς το ΔΗΚΟ λέγοντας πως “υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του ’18, Νικόλας Παπαδόπουλος, όπως και το επιτελείο του αλλά και κόμματα που τον στηρίζουν, δεν θέλουν να αναγνωρίσουν” την πολιτική του Προέδρου της Δημοκρατίας.

“Η πολιτική του Νίκου Αναστασιάδη στο Κυπριακό είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν ως βασικές προϋποθέσεις για λύση του κυπριακού η κατάργηση των Εγγυήσεων και των μονομερών επεμβατικών δικαιωμάτων, η πλήρης αποχώρηση του κατοχικού στρατού. Αποτέλεσμα μάλιστα, το οποίο υιοθετεί και ο γγ του ΟΗΕ ώστε να καταστεί η Κύπρος «ένα φυσιολογικό κράτος», όπως συγκεκριμένα ο ίδιος είπε” ανφέρει η ανακοίνωση.

Παράλληλα αναφέρουν πως “προτιμούν με αοριστολογίες, θεωρίες και εικασίες να μιλούν για δήθεν «σκοτάδι», «μυστικά» κατασκευάζοντας συνωμοσιολογικές υποθέσεις, τις οποίες μετέπειτα εκλαμβάνουν ως «δεδομένο» και στηριζόμενοι στο από τους ίδιους κατασκευασμένο «δεδομένο» να ασκούν κριτική στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”.

Την ίδια στιγμή, καλούν το ΔΗΚΟ “να πάψουν να χάνονται σε ένα κυνήγι μαγισσών και να δουν το ξεκάθαρο πολιτικό γεγονός:
Αν σήμερα μπορούν να μιλούν και να υπόσχονται λύση (αφού πρώτα καταπολεμήσουν την φοβία τους για τις συνομιλίες / διαπραγματεύσεις) χωρίς εγγυήσεις, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς μονομερή επεμβατικά δικαιώματα αυτό οφείλεται στην πολιτική του Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση, πέτυχαν αυτό που κανένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πέτυχε ποτέ στο παρελθόν”.