ΔΗΣΥ: Το ΑΚΕΛ θα έπρεπε να τοποθετηθεί και για την έδρα στην Ευρωβουλή

Σε γραπτη ανακοίνωση ο Δημοκρατικός Συναγερμός  απαντά στο ΑΚΕΛ για την έδρα της Λεμεσού θέτοντας ερωτήματα και για την έδρα στην Ευρωβουλή:

“Το ΑΚΕΛ, δια του Εκπροσώπου Τύπου του, ως προς το θέμα της Έδρας Λεμεσού, σημειώνει ότι «η έδρα, σύμφωνα με το νόμο, ανήκει στο κόμμα που την κερδίζει».

Όμως, εάν η προσέγγιση του ΑΚΕΛ είναι Νομική, τότε στην περίπτωση της έδρας της Λεμεσού, ο Νόμος, σύμφωνα και με την απόφαση του Εκλογοδικείου, λέει ακριβώς το αντίθετο: Ότι η Έδρα δεν ανήκει στο Κόμμα της Αλληλεγγύης διότι η κα Ελένη Θεοχάρους και κατ’ επέκταση το κόμμα της Αλληλεγγύης την αποποιήθηκαν και ακριβώς γι’ αυτό άλλωστε η έδρα κρίθηκε και κρίνεται ως «μη καταβληθείσα».

Αν όμως το ΑΚΕΛ προσεγγίζει το θέμα πολιτικά και όχι νομικά τότε προκύπτουν δυο ερωτήματα:

Πρώτον. Το ΑΚΕΛ υποστηρίζει ότι «η έδρα ανήκει στο κόμμα που την κέρδισε». Συνεπώς το ΑΚΕΛ θα πρέπει να τοποθετηθεί ευθαρσώς και ως προς την έδρα της Ευρωβουλής. Αυτή σε ποιον ανήκει; Στην Ελένη Θεοχάρους ή στο ΔΗΣΥ που την κέρδισε;

Δεύτερον. Αν επιπλέον το ΑΚΕΛ θέλει να αγγίξει και το θέμα της Πολιτικής Ηθικής τότε θα πρέπει να πει στους πολίτες και κατά πόσο θεωρεί Πολιτικά Ηθικό και Ορθό, υποψήφιος/α να ζητούν την ψήφο του λαού για να τον εκπροσωπεί στην Βουλή των Αντιπροσώπων και αφού τον/την τιμήσει με την ψήφο του, αυτός/η αμέσως την ίδια ώρα να στέλνει στα έδρανα της Βουλής τον επιλαχόντα.”