ΔΗΣΥ: Στο πλευρό του ΠτΔ και της Κύπρου η μεγαλύτερη πολιτική ομάδα της Ευρώπης

Σε σημερινές του δηλώσεις ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε πως “η μεγαλύτερη πολιτική ομάδα της Ευρώπης στο πλευρό του Νίκου Αναστασιάδη και της Κύπρου”.

Όπως σημειώνει ο κ. Προδρόμου “ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κρατεί στο πλευρό της Κύπρου τη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της Ευρώπης. Η τοποθέτηση της πολιτικής οικογένειας των Χριστιανοδημοκρατών και της Κεντροδεξιάς με σαφή απόδοση της ευθύνης για το αδιέξοδο στο Κραν Μοντανά στην Τουρκία ενισχύει τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας”.

“Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα όπως και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ έρχεται και υιοθετεί την θέση μας ότι δεν νοείται λύση του κυπριακού με Εγγυήσεις – επεμβατικά δικαιώματα και στρατό της Τουρκίας στην Κύπρο. Στην δήλωση των Ηγετών του ΕΛΚ έχουμε και συγκεκριμένη υποστήριξη για την άρση των απαράδεκτων μέτρων της κατοχικής δύναμης ενάντια στους εγκλωβισμένους μας” επισήμανε.

Παράλληλα τόνισε πως “η Κύπρος πρέπει να συνεχίσει με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη που κτίζει συμμαχίες και εξασφαλίζει υποστήριξη στην μεγάλη προσπάθεια για αποτίναξη της τουρκικής κατοχής και επανένωση της πατρίδας μας σε συνθήκες ελευθερίας, μέσα σε ένα ευρωπαϊκό κράτος που θα βασίζεται στις Αρχές και Κανόνες της ΕΕ”.

Την ίδια στιγμή σημείωσε πως “την ώρα που το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα καταδικάζει ρητά την Τουρκία για την αδιαλλαξία της που οδήγησε στο αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων στο Κραν Μοντανά που ο πολιτικός χώρος της Χριστιανοδημοκρατίας και της Κεντροδεξιάς υιοθετεί τη θέση του Προέδρου Αναστασιάδη και του γ.γ. των Η.Ε. για λύση χωρίς εγγυήσεις και τουρκικά στρατεύματα. Από την πλευρά των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο βλέπουμε δυστυχώς μια απόπειρα να στηρίξουν το κατοχικό καθεστώς και μια πισώπλατη μαχαιριά στην Κύπρο”.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει επιγραμματικά “την ώρα που ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος κ.Νικόλας Παπαδόπουλος συναντήθηκε και πήρε φιλοφρονήσεις από τον ηγέτη των Σοσιαλιστών κ.Τζάνι Πιτέλα, Σοσιαλιστές ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων και αντιπρόεδροι της Ομάδας, μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών-AFET, προσκάλεσαν και συνάντησαν στο Ευρωκοινοβούλιο τουρκοκύπριους λεγόμενους βουλευτές του κατοχικού καθεστώτος. Συζήτησαν μάλιστα τα ζητήματα που βάζει η τουρκική προπαγάνδα για δήθεν απομόνωση και γι’ απ’ευθείας εμπόριο με τα κατεχόμενα”.

“Δεν σκοπεύουμε βέβαια να επικρίνουμε τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ. Πρέπει όμως να επισημάνουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν στο διεθνή χώρο και την ανάγκη για μεθοδευμένη στρατηγική και διπλωματία που φέρνουν αποτελέσματα και στήριξη στην εθνική υπόθεσή μας. Προφανώς δεν αρκούν ούτε ευκαιριακές επαφές ούτε και πολυσέλιδα έγγραφα εσωτερικής κατανάλωσης” καταλήγει.