ΔΗΣΥ σε Μαλά και Παπαδόπουλο: Η κυβέρνηση Αναστασιάδη απαντά με έργα

Απαντήσεις σε κκ Σ. Μαλά και Ν. Παπαδόπουλο με έργα και όχι λόγια, έδωσε με δήλωση του ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου:

Μας έλεγαν από την πλευρά του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θυσίαζε την ενεργειακή προοπτική της Κύπρου για χάριν των διαπραγματεύσεων.

· Αυτή την ώρα όμως γίνονται εργασίες για την αξιοποίηση του τεμαχίου 6 της κυπριακής ΑΟΖ.

· Αυτή την ίδια ώρα η Κυπριακή Δημοκρατία μετά από προεργασίες μηνών είναι έτοιμη να καταθέσει συντεταγμένες για ολόκληρη την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Δημοκρατίας.

· Αυτή την ώρα γίνονται διεθνείς διαβουλεύσεις σε τετραμερές επίπεδο με την συμμετοχή και της ΕΕ για τον αγωγό East-Med και για να ανοιχτεί ο ενεργειακός διάδρομος της Ευρώπης από την Κύπρο.

Μας λένε από την πλευρά του κ. Σταύρου Μαλά και από το ΑΚΕΛ ότι σημειώθηκαν καθυστερήσεις στο ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου εξαιτίας της Κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη.

· Μήπως όμως αυτό που είχε καθυστερήσει δεν ήταν η αδειοδότηση του τεμαχίου 6, το οποίο τώρα είναι η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη που φέρνει σε στάδιο αξιοποίησης;

· Μήπως αν κάτι είχε καθυστερήσει δεν ήταν η κατάθεση συντεταγμένων για ολόκληρη την ΑΟΖ της Κύπρου όπως τώρα είναι έτοιμο –μετά από διαβουλεύσεις που πρέπει να γίνουν με την Ελλάδα- να κάνει η Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη;

Με μεθοδικότητα, με σοβαρότητα, αλλά έχοντας εξασφαλίσει και την απαραίτητη διεθνή υποστήριξη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχωράει σε ένα ολοκληρωμένο ενεργειακό σχεδιασμό, ο οποίος όπως ανακοινώθηκε σήμερα, συμπεριλαμβάνει σαν απάντηση στις όποιες μεμψιμοιρίες και την κατάθεση συντεταγμένων για ολόκληρη την ΑΟΖ της Δημοκρατίας.

Στα χρόνια της Προεδρίας Αναστασιάδη η Κύπρος δεν διεκδικεί ούτε απλώς διακηρύσσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην ΑΟΖ αλλά τα εξασκεί.