ΔΗΣΥ: Πλήρης στήριξη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Πλήρης στήριξη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκφράζει σε γραπτή ανακοίνωση ο Δημοκρατικός Συναγερμός:

“Ο Δημοκρατικός Συναγερμός σημειώνει την θετική εξέλιξη όπως οι δυο ηγέτες συναντηθούν απόψε για δείπνο.

Πρόκειται για μια συνάντηση, την οποία ζήτησε ευθύς εξαρχής μετά τις συνομιλίες στο Κρανς Μονταντά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, η οποία στόχο έχει τον ειλικρινή διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των δυο πλευρών ώστε να καταστεί δυνατή η επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός θεωρεί ότι μόνο μέσω διαλόγου μπορεί να οδηγηθούμε στον εθνικό στόχο, που είναι η επίτευξη μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, προς όφελος όλων των Κυπρίων, Ελληνοκύπριων και Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι θα απολαμβάνουν σε συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας τις βασικές ελευθερίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και τις Ευρωπαϊκές Αρχές και Αξίες, οι οποίες αποτελούν και την καλύτερη εγγύηση, για ένα κράτος – μέλος της ΕΕ, πραγματικά ανεξάρτητο, χωρίς εγγυήσεις και μονομερή δικαιώματα τρίτων.

Καλούμε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, κ. Μουσταφά Ακκιντζί, να επιδείξει θετική προσέγγιση και βούληση και να ατενίσει το μέλλον της επανενωμένης Κύπρου. Μια Κύπρο ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, η οποία ως μόνο μέλημά της θα έχει τα συμφέροντα των πολιτών της και της Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας, και μόνον, στην οποία ανήκουμε.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός εκφράζει την πλήρη στήριξη του στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, και του εύχεται καλή επιτυχία για μια παραγωγική και θετική συνάντηση.”