ΔΗΣΥ: Οι επικρίσεις του ΑΚΕΛ κατά πολιτικής Αναστασιάδη είναι καθαρά προεκλογικές

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Δημοκρατικός Συναγερμός απαντά στις επικρίσεις του ΑΚΕΛ για τη πολιτική Αναστασιάδη στο Κπριακό:

“Είναι πραγματικά άξιον απορίας πως γίνεται από την μια το ΑΚΕΛ να παριστάνει ότι δεν αναγνωρίζει τα θετικά αποτελέσματα της πολιτικής του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη στο κυπριακό και από την άλλη ο υποψήφιος που υποστηρίζει το ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές εκλογές του 2018 όχι μόνο να μην τα θεωρεί θετικά αλλά να δηλώνει και έτοιμος να τα αξιοποιήσει.

Το ΑΚΕΛ, αντί να προσπαθεί να εντοπίσει ευθύνες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το κυπριακό, θα ήταν καλύτερα να αναλογιστεί και να απαντήσει, πότε στο παρελθόν τέθηκε ξεκάθαρη προϋπόθεση για λύση χωρίς Εγγυήσεις, χωρίς μονομερή επεμβατικά δικαιώματα, χωρίς κατοχικό στρατό;

Θα απαντήσουμε όμως εμείς στο ΑΚΕΛ: Ουδέποτε. Ουδέποτε στο παρελθόν και κανένας Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας –πλην του Νίκου Αναστασιάδη- δεν τόλμησε να θέσει αυτές τις προϋποθέσεις στο τραπέζι των συνομιλιών και μάλιστα αυτές να υιοθετούνται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο από τον ΓΓ του ΟΗΕ.

Αντίθετα, η πολιτική του Ν. Αναστασιάδη –σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση- οδήγησε στο «Πλαίσιο Γκουτέρες», το οποίο μάλιστα ο κ. Σταύρος Μαλάς, ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές Εκλογές του 2018, δήλωσε ότι θα αξιοποιήσει.

Είναι για αυτό το λόγο που οι πλέον συχνές επικριτικές ανακοινώσεις του ΑΚΕΛ κατά της πολιτικής του Νίκου Αναστασιάδη θεωρούνται ως καθαρά προεκλογικές.

Διότι απλά δεν γίνεται, δεν βγάζει κανένα πολιτικό νόημα, από την μια να επικρίνεις την πολιτική του Προέδρου και από την άλλη να δηλώνεις έτοιμος να αξιοποιήσεις το αποτέλεσμα της ίδιας πολιτικής που επικρίνεις”!