ΔΗΣΥ: Να συνεχίσουμε με τη μεγάλη απόφαση για αξιοκρατική επιλογή των εκπαιδευτικών

Σε δήλωση του ο Εκπροσώπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου, τόνισε ότι πρέπει “να συνεχίσουμε με τη μεγάλη απόφαση για αξιοκρατική επιλογή των εκπαιδευτικών”:

“Πολιτική και στόχος της παράταξής μας, εδώ και τουλάχιστον είκοσι χρόνια, είναι να επιλέγονται με αξιοκρατικές διαδικασίες οι καλύτεροι και πιο έτοιμοι πτυχιούχοι για να φτάσουν στην έδρα ως εκπαιδευτικοί. Αυτή είναι σήμερα η πολιτική της Κυβέρνησης μας και αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση επιτέλους εφαρμόζεται.

Επειδή ακριβώς για χρόνια και χρόνια προσπαθούμε, γι’αυτό ίσως έχουμε κι ένα λόγο παραπάνω για να είμαστε και θυμωμένοι και θλιμένοι για την αχαρακτήριστη ενέργεια που έκαναν κάποιοι τινάζοντας μιαν εξέταση στον αέρα. Άμεση αντίδραση είναι να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους, αλλά και να αποκατασταθεί μια αδιάβλητη διαδικασία. Το κράτος και οφείλει και μπορεί να κάνει αδιάβλητες εξετάσεις.

Είναι γνωστό ότι κάποιοι άλλοι δεν επιθυμούν να υπάρχει επιλογή με διαγωνισμό, στη βάση αξιοκρατικών κριτηρίων. Προτιμούν να διορίζονται οι αρχαιότεροι. Δεν θα δεχτούμε άλλο πια τέτοια αναχρονιστικά συστήματα.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε μια περίπτωση έστω και σοβαρά πλημμελούς άσκησης καθηκόντων από κάποιους και ακόμα παραβίασης των θεσπισμένων διαδικασιών, να θέσει εν αμφιβόλω τη μεγάλη μεταρρύθμιση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πρέπει να ανταποκριθούμε και στην επιθυμία χιλιάδων υποψηφίων να διεκδικήσουν με την αξία τους μια θέση στην εκπαίδευση και ακόμα να δείξουμε σεβασμό στους κόπους και τις προσπάθειές τους. Το κράτος οφείλει να εφαρμόσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί και θεσπιστεί για να έχουμε μιαν αδιάβλητη και ακέραια διαδικασία διαγωνισμού.”