ΔΗΣΥ: Με την υποβολή υποψηφιοτήτων ξεκινά η εκλογική διαδικασία

Με την υποβολή υποψηφιοτήτων ξεκινά η εκλογική διαδικασία, δήλωσε ο Γενικος Διευθυντής του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Στυλιανού.

“Μετά και την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος για την προκήρυξη των εκλογικών διαδικασιών μέσω της Παγκύπριας Εκλογικής Συνέλευσης και του Παγκυπρίου Συνεδρίου, το κόμμα έχει δομή έτοιμη για να πραγματοποιήσει τις εκλογές, οι οποίες γίνονται ανά πενταετία.

Την 14η του μήνα (Μαρτίου) έχει κλείσει το μητρώο μελών του κόμματος. Τα μέλη τα οποία ενεγράφησαν μέχρι και την 14η έχουν δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Η Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση για την οποία οι υποψηφιότητες τίθενται σήμερα θα πραγματοποιηθεί την 28η Απριλίου (2018).

Σήμερα υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για τον Πρόεδρο του κόμματος, τον Αναπληρωτή και τους τρεις Αντιπροέδρους. Στις 28 Απριλίου θα γίνει η Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση, παρόμοια με τις Δημόσιες Εκλογές. Δηλαδή θα πραγματοποιηθούν εκλογές με 70 έως 75 εκλογικά κέντρα ανά την Κύπρο και όλα τα μέλη του κόμματος θα έχουν την δυνατότητα, εφόσον είναι τακτοποιημένα οικονομικά (οι συνδρομές τους), να ψηφίσουν στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα.

Ταυτόχρονα το Πολιτικό Γραφείο έχει προκηρύξει και το Παγκύπριο Συνέδριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί την 12η Μαΐου (2018) και το οποίο εκλέγει την Πρόεδρο της ΓΟΔΗΣΥ και τα είκοσι μέλη του Πολιτικού Γραφείου.

Με την ίδια απόφαση το Πολιτικό Γραφείο σε συνεννόηση με τις Επαρχιακές Γραμματείες έχει προκηρύξει τα Επαρχιακά Συνέδρια τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις 9 ή στις 10 Ιουνίου, (που) είναι Σαββατοκύριακο (ώστε) να διευκολυνθούν τα μέλη να ψηφίσουν και στα Επαρχιακά Συνέδρια.

Η όλη διαδικασία ουσιαστικά ξεκινά από σήμερα με την υποβολή των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του κόμματος.”