ΔΗΣΥ: Μας λυπεί η προσέγγιση των Οικολόγων για την οριζόντια ψηφοφορία

Το ζητούμενο είναι να δώσουμε στους πολίτες την επιλογή της οριζόντιας ψηφοφορίας και μας λυπεί η απόλυτη προσέγγιση των Οικολόγων, ανέφερε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου.

“Εμείς, στον Δημοκρατικό Συναγερμό πιστεύουμε στην οριζόντια ψηφοφορία. Και επειδή πιστεύουμε, θέλουμε να συζητήσουμε σε πρόταση που θα καταφέρει να συλλέξει την συμμαχία εντός βουλής για να υπερψηφιστεί.

Εμείς, στον Δημοκρατικό Συναγερμό, συζητούμε πάντα στην βάση αρχών. Και βασική αρχή εδώ είναι να δώσουμε στους ψηφοφόρους την ευκαιρία να αξιοποιούν τους σταυρούς προτίμησής τους με περισσότερες επιλογές. Βασική μας αρχή, την ίδια ώρα, είναι να διατηρήσει την αξία της και η ψήφος προς τα πολιτικά κόμματα.

Ο απόλυτος τρόπος που αντιμετωπίζει την πρότασή της παράταξής μας το Κίνημα Οικολόγων μας λυπεί. Όχι μόνο γιατί είναι ανακόλουθος με τα όσα ειπώθηκαν στην χθεσινή σύσκεψη. Κυρίως μας λυπεί γιατί με αυτή τη στάση τους οι Οικολόγοι σκοτώνουν την όποια προοπτική υπερψήφισης της οριζόντιας ψηφοφορίας. Διερωτόμαστε δε, αν όντως πιστεύουν στην οριζόντια ψηφοφορία. Διότι αν όντως πιστεύουν θα πρέπει να αφήσουν στην άκρη τις απόλυτες προσεγγίσεις και να βρούμε τον τρόπο συνεννόησης. Ιδού η ρόδος, ιδού και το πήδημα.”