ΔΗΣΥ: Καλούμε τις πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν την ορθή πολιτική του ΠτΔ

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Δημοκρατικός Συναγερμός κάνει λόγο για την απήχηση της πολιτικής του Προέδρου Αναστασιάδη στη διεθνή κοινότητα, καλώντας εκ νέου τις πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν την ορθή πολιτική του ΠτΔ:

“Για άλλη μια φορά τα γεγονότα καταδεικνύουν ότι η πολιτική του Προέδρου της Δημοκρατίας στα μεγάλα εθνικά ζητήματα βρίσκει απήχηση και στήριξη σε διεθνές επίπεδο.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Πρόεδρος και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής απέστειλαν επιστολή προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, μέσα από την οποία εκφράζουν την ισχυρή στήριξη τους στην πολιτική του Προέδρου τόσο στο κυπριακό όσο και στα ενεργειακά θέματα.

Στην επιστολή τους οι κ.κ. Ρόις και Ένγκελ αναφέρουν μάλιστα συγκεκριμένα ότι ούτε η Τουρκία ούτε καμιά άλλη χώρα μπορεί να αμφισβητεί το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιεί τους φυσικούς πόρους εντός της ΑΟΖ της.

Με την ευκαιρία αυτή, καλούμε εκ νέου τις πολιτικές δυνάμεις να αναγνωρίσουν και να στηρίξουν τις ορθές πολιτικές του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Είναι κρίμα, την ώρα που ολόκληρη η διεθνής κοινότητα και ισχυρές προσωπικότητες αναγνωρίζουν και στηρίζουν τις πολιτικές του Νίκου Αναστασιάδη, στο εσωτερικό μέτωπο οι πολιτικές δυνάμεις ενόψει και λόγω των προεδρικών εκλογών να βρίσκονται σε συνεχή άρνηση.

Πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού το κεκτημένο στις διαπραγματεύσεις στο κυπριακό που η πολιτική του Νίκου Αναστασιάδη δημιούργησε. Δηλαδή την προσπάθεια για λύση του κυπριακού που θα αρμόζει και θα καθορίζει την Κύπρο πλέον ως ένα “φυσιολογικό κράτος”, όπως είπε και ο ΓΓ του ΟΗΕ, με μηδέν Εγγυήσεις τρίτων χωρών, με μηδέν κατοχικό στρατό και με πλήρη εφαρμογή των ευρωπαϊκών Αρχών και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”.