ΔΗΣΥ: Η Κύπρος μέχρι το 2020 μπορεί να φτάσει κοντά σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου, αναφέρθηκε στα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για τους εγγεγραμμένους ανέργους.

Όπως αναφέρει ο κ. Προδρόμου “για μια ακόμα φορά, με τη δημοσίευση σήμερα των στοιχείων για τους εγγεγραμμένους ανέργους στο τέλος Οκτωβρίου 2017, διαπιστώνουμε ότι είμαστε σε σωστό δρόμο. Συγκρίνοντας το φετινό με τον περσινό Οκτώβριο, διαπιστώνουμε ότι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι είναι 7.270 λιγότεροι. Έχουμε θεαματική μείωση, 21,6%.Γνωρίζουμε ότι δεν εγγράφονται όλοι οι άνεργοι στον κατάλογο. Το ίδιο όμως συνέβαινε και πέρσι”.

“Εν πάση περιπτώσει αν συνεχίσουμε με τις σωστές πολιτικές και με αυτό το ρυθμό, του χρόνου θα έχουμε ακόμα επτά χιλιάδες λιγότερους ανέργους. Αυτός είναι ο δρόμος για να φτάσουμε στα επιθυμητά αποτελέσματα” σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Καταλήγοντας, αναφέρει πως “η ανεργία στην Κύπρο είχε φτάσει σύμφωνα με την Eurostat στο τέλος του 2014 σε 16,4%. Φέτος τον Ιούνιο είχε μειωθεί σε 10,8%. Μέσα σε τρια χρόνια μειώθηκε κατά το ένα τρίτο. Το αναπτυξιακό όραμα της Διακυβέρνησης Αναστασιάδη είναι και στα επόμενα τρία χρόνια να έχουμε ανάλογη μείωση και η ανεργία να πέσει μέχρι το 2020 στο επίπεδο του 5%, δηλαδή κοντά σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης”.