ΔΗΣΥ: Η διαπίστωση για «μεγάλη εθνική επιτυχία» είναι ξεκάθαρη απάντηση στις ακραίες τοποθετήσεις

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου κάνει λόγο για την ξεκάθαρη αναφορά του Ν. Κοτζιά για «Μεγάλη εθνική επιτυχία» :

Η ξεκάθαρη αναφορά του υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά σε «Μεγάλη εθνική επιτυχία» για την Κύπρο δίνει μια κατηγορηματική και εφ’ όλης της ύλης απάντηση σε αυτούς που μέσα από προεκλογικές σκοπιμότητες διαμαρτύρονται και επικρίνουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Είναι μάλιστα μια απάντηση που ισχύει και για τις δυο εντελώς αντίθετες μεταξύ τους πλευρές που επιχειρούν να πλήξουν τον Πρόεδρο και την πολιτική του που φέρνει τέτοια σημαντικά αποτελέσματα όπως το κεκτημένο της ασφάλειας για το οποίο γίνεται τώρα λόγος από όλους.

Όταν ο κ. Κοτζιάς, με αμεσότατη εμπλοκή στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις και ανεκτίμητα θετική συμβολή για την Κύπρο, διαπιστώνει ότι στο Κραν Μοντανά είχαμε μια «μεγάλη εθνική επιτυχία της Κύπρου», πώς είναι δυνατό το ΑΚΕΛ, προσπαθώντας να προωθήσει την υποψηφιότητα Μαλά, να επιτίθεται στον Πρόεδρο κατηγορώντας τον για “παλινωδίες και λανθασμένους χειρισμούς”;

Πώς μπορεί ο γ.γ. του ΑΚΕΛ κ.Άντρος Κυπριανού να κατηγορεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι δεν πήγε με πραγματική διάθεση να διαπραγματευτεί;

Μήπως διάθεση διαπραγμάτευσης θα ήταν να υποχωρήσουμε και να δεχτούμε την αξίωση για «όλα μαζί πακέτο», όπως εισηγήθηκε την κρίσιμη ώρα το ΑΚΕΛ;

Με τέτοιες θέσεις, σε πλήρη διάσταση με αυτό που διαπιστώνουν ο κ.Κοτζιάς και η ελληνική κυβέρνηση, έχει και το ΑΚΕΛ μετατοπιστεί σε μια ακραία θέση.

Όταν η Ελλάδα διαπιστώνει ότι με τη διαπραγμάτευση που έκανε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, σε στενή συνεργασία πάντα με τον υπουργό Εξωτερικών κ.Κοτζιά, έχουμε μια «μεγάλη εθνική επιτυχία της Κύπρου» και ένα κεκτημένο που πρέπει να διατηρήσουμε, πώς είναι δυνατό το ΔΗΚΟ να μιλά για διάσταση ανάμεσα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την Ελλάδα;

Αν κάποιος βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την Ελλάδα και θέλει να σπρώξει το Κυπριακό σε άλλα επικίνδυνα μονοπάτια, αυτός είναι ο κ.Νικόλας Παπαδόπουλος.

Όλοι παρακολούθησαν τον υποψήφιο για την προεδρία κ. Νικόλα Παπαδόπουλο για περισσότερο από δυο χρόνια να διαμαρτύρεται, να ζητά σε κάθε στάδιο διακοπή των διαπραγματεύσεων και να κατακεραυνώνει τον Πρόεδρο (και ουσιαστικά και την ελληνική κυβέρνηση) για τη μεγάλη προσπάθειά του που οδήγησε σε «μεγάλη εθνική επιτυχία».

Δεν χρειάζονται άλλα σχόλια.

Παρά μόνο να δώσουμε συνέχεια και δύναμη στη συνετή πολιτική του μέτρου και της εθνικής ευθύνης με την οποία μπορούμε να πετύχουμε πράγματα για την Κύπρο και την ασφάλεια των πολιτών.