ΔΗΣΥ: Η διακυβέρνηση Αναστασιάδη μας φέρνει από την πτώχευση και τη βαθιά κρίση, στην ανάπτυξη

Σε ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου, αναφέρθηκε στην διακυβέρνηση Αναστασιάδη.

Συγκεκριμένα, σημειώνει πως “ολοι θυμόμαστε από πού ξεκινήσαμε. Τότε που η χώρα μας κατάντησε να λαθροβιώνει με έναν αναπνευστήρα που μετά τον πληρώσαμε πολύ ακριβά. Τότε που, με την πτώχευση επί θύραις, η Κύπρος χρειάστηκε έναν Πρόεδρο για να τη βγάλει από τη χρεοκοπία, να την σώσει από τη μαζική οικονομική καταστροφή”.

“Η διακυβέρνηση Αναστασιάδη μας φέρνει από την πτώχευση και τη βαθιά κρίση στην ανάπτυξη. Με ασφάλεια και αξιοπιστία μας οδηγεί από τη χρεοκοπία στη δημιουργία. Η παράταξή μας στήριξε τη μεγάλη προσπάθεια του Προέδρου μας και τις πολιτικές του που έβρισκαν συναίνεση και εφαρμόστηκαν ωφέλιμα για τη χώρα. Δεν υπολογίσαμε πολιτικό κόστος ή άλλες σκοπιμότητες και συνεργαστήκαμε και με άλλες πολιτικές δυνάμεις για το καλό της χώρας μας” τονίζει.

Παράλληλα, επισημαίνει πως “θα συνεχίσουμε με μια διακυβέρνηση που δεν αρκείται να απαριθμεί προβλήματα, αλλά μπορεί να δίνει λύσεις. Την διακυβέρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη που δίνει προοπτική στη χώρα και ελπίδα στους ανθρώπους. Μέσα από ανάπτυξη, καινοτομία και δημιουργία για μιαν ακόμα καλύτερη οικονομία συμπληρώνοντας και όσες αλλαγές χρειάζονται ακόμα για ένα κράτος που θα εξυπηρετεί τον πολίτη και μια οικονομία που θα ανταποδίδει όφελος στους ανθρώπους για τους κόπους και τις προσπάθειές τους”.

“Επιλογή μας στις εκλογές είναι να πάει η χώρα μπροστά. Θα αποφύγουμε συνταγές που αρνούνται τη διαπραγμάτευση για τερματισμό της κατοχής-διχοτόμησης και δεν θα αφήσουμε το λαϊκισμό να βάλει ξανά σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την πορεία ανάπτυξης” αναφέρει.

Τέλος, καταλήγοντας σημειώνει πως “η ισορροπία, η σταθερότητα, οι στέρεοι ενεργειακοί σχεδιασμοί και η ανάπτυξη επιτρέπουν σήμερα στην Κύπρο να έχει όραμα. Όραμα που ολοκληρώνεται όμως στο εθνικό ζήτημα με τη διεκδίκηση μιας λύσης με ασφάλεια, χωρίς εγγυήσεις-επεμβατικά δικαιώματα και χωρίς στρατό κατοχής”.