ΔΗΣΥ: Η Βουλή ψήφισε ένα νόμο, εξόφθαλμα αντισυνταγματικό

Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και ο νόμος που ψήφισε η Βουλή είναι εξόφθαλμα αντισυνταγματικός, αέφερε σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου:

“Το σύνταγμα είναι ότι πιο ιερό έχουμε ως Κυπριακή Δημοκρατία. Χθες, στη Βουλή των Αντιπροσώπων, στο νομοθετικό σώμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, η πλειοψηφία των βουλευτών ψήφισε ένα νόμο εξόφθαλμα αντισυνταγματικό. Εις γνώσιν τους. Δεν σεβάστηκαν τις αποφάσεις των δικαστηρίων αλλά ούτε και το ίδιο το σύνταγμα.

Τους θεσμούς που υπηρετούμε, χρειάζεται να τους σεβόμαστε πρώτα εμείς που τους υπηρετούμε. Και όταν η νομοθετική εξουσία, η Βουλή, ψηφίζει εκούσια, νόμους αντισυνταγματικούς τότε δεν σεβόμαστε ούτε τους θεσμούς που υπηρετούμε, ούτε τις αποφάσεις των δικαστηρίων, ούτε την διάκριση των εξουσιών. Δεν σεβόμαστε ούτε και το σύνταγμα.

Θα επαναλάβουμε κάτι που ως Δημοκρατικός Συναγερμός το είπαμε συχνά το τελευταίο διάστημα. Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Μπορούμε να βρούμε την λύση και σε αυτό το ζήτημα. Με πλήρη σεβασμό στο σύνταγμα και στις αποφάσεις των δικαστηρίων. Και η λύση δεν είναι άλλη από την επαναληπτική εκλογή για την 56η έδρα στη Λεμεσό.”