ΔΗΣΥ: Δεν θα θέσουμε εν αμφιβόλω την πορεία ανάπτυξης μέσα στην Ευρώπη

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου αναφέρθηκε στο Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης της Αμπελουργίας 2014-18. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Το Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης της Αμπελουργίας 2014-18 είναι ένα από τα πολλά δείγματα πολιτικής που ασκεί η χώρα μας χάρη στην ευρωπαϊκή ιδιότητά μας.

Η δήλωση του υπουργού Γεωργίας κ. Νίκου Κουγιάλη ότι εντός του 2018 θα διατεθούν 22 εκατ. ευρώ από καθαρά ευρωπαϊκούς πόρους σε αμπελουργούς και οινοποιούς, είναι ένα απλό και μικρό από τα πάμπολλα παραδείγματα των ευεργετημάτων που έχουν η κυπριακή οικονομία και κοινωνία από τη συμμετοχή της χώρας μας στην Ε.Ε.

Όλα αυτά και άλλα ακόμα πολλά θα είχαμε χάσει αν εισακούονταν φωνές σαν αυτές των οικονομικών επιτελαρχών του υποψήφιου Νικόλα Παπαδόπουλου, οι οποίες πρότειναν την έξοδο από το Ευρώ και την Ε.Ε. ως λύση καλύτερη από την εφαρμογή του Προγράμματος της Κύπρου.

Η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη όχι μόνο ολοκλήρωσε με επιτυχία το Πρόγραμμα, αναστηλώνοντας την οικονομία, αλλά έφερε ανάπτυξη σε χρόνο-ρεκόρ.

Το δίλημμα λοιπόν είναι αν θα συνεχίσουμε την αναπτυξιακή πορεία μέσα στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια ή αν θα ακούσουμε τους επικίνδυνους αυτοσχεδιασμούς που έχει εντάξει στο επιτελείο του ο υποψήφιος Νικόλας Παπαδόπουλος.

Η δική μας θέση είναι ότι συνεχίζουμε μέσα στην Ευρώπη, με συνετές και αποτελεσματικές πολιτικές που θα δικαιώνουν και θα ανταμείβουν με τους καρπούς της ανάπτυξης τους κόπους και τις προσπάθειες των εργαζόμενων και τις προσδοκίες των νέων μας.