ΔΗΣΥ: Δεν θα ακολουθήσουμε τη ρητορική ΑΚΕΛ

Δεν θα ακολουθήσουμε τη ρητορική ΑΚΕΛ, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση ο Δημοκρατικός Συναγερμός απαντώντας στις επικρίσεις του ΑΚΕΛ για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης:

Όταν τον Μάρτιο του 2003, πραγματοποιείτο διαδήλωση έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία στη Λευκωσία –με συμμετοχή και του ΑΚΕΛ- για την επέμβαση των δυτικών στο Ιράκ, την ίδια ώρα ο τότε γγ του ΑΚΕΛ και Πρόεδρος της Βουλής προήδρευε του Υπουργικού Συμβουλίου και ενέκρινε διευκολύνσεις προς τα αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη και άδεια χρήσης του FIR της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επί διακυβέρνησης ΑΚΕΛ, τον Σεπτέμβριο του 2010, σε δηλώσεις του ο τότε ΠτΔ κ. Χριστόφιας στο Ινστιτούτο Brookings των ΗΠΑ είπε μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος ανέφερε στον Βρετανό Εργατικό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν να μην ανοίξουν τώρα θέμα βάσεων και αυτό «να το αφήσουν στα παιδιά και τα εγγόνια μας».

Οι στοιχειώδεις κανόνες πολιτικής δεοντολογίας λοιπόν επιβάλλουν τουλάχιστον έστω και λίγο σεβασμό προς τους πολίτες αλλά και προς την ιστορία.

Για άλλη μια φορά το ΑΚΕΛ, εν έτει 2018, πολιτεύεται με βάση την μεταπολεμική και ψυχροπολεμική ρητορική. Δικαίωμά του βεβαίως. Αλλά τουλάχιστον ας μην προβαίνει και σε νουθεσίες.

Δεν θα ακολουθήσουμε αυτή την ρητορική. Η θέση της Κυβέρνησης αλλά και του ΔΗΣΥ είναι ξεκάθαρη.

Καλούμε εκ νέου όλους μας να επιδείξουμε αυτοσυγκράτηση και σύνεση και να σταματήσουμε τους αυτοπυροβολισμούς.