ΔΗΣΥ για Μαλά: Μιλά για… αξιοπιστία ο υπουργός μιας κυβέρνησης που έστειλε τη χώρα σε χρεοκοπία;

Σε δηλώσεις του ο Εκπροσώπος Τύπου του ΔΗΣΥ κ. Πρόδρομος  Προδρόμου αναφορικά με την σημερινή εξαγγελία της υποψηφίοτητας Σταύρου Μαλά είπε:

“Ο κ. Σταύρος Μαλάς ανακοίνωσε σήμερα επίσημα ότι θα διεκδικήσει και πάλι την προεδρία της χώρας.

Ακούσαμε όμως τον κ. Μαλά να λέει επί λέξει: «για πέντε χρόνια είχαμε ένα Πρόεδρο που υπήρξε σταθερός σε ένα και μόνο πράγμα: στην αναξιοπιστία του».

Μα ποιός μιλάει; Μιλά για αξιοπιστία ο υπουργός μιας κυβέρνησης, της κυβέρνησης Χριστόφια που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και την έσυρε σε μνημόνια;

Μεγαλύτερο δείγμα αξιοπιστίας στην κυπριακή πολιτική ιστορία είναι αυτό της προεδρίας Αναστασιάδη που παρέλαβε μια χώρα σε χρεοστάσιο, η οποία διασυρόταν ανά το διεθνές και θυσίαζε του πολίτες της, και την αποκατέστησε και την έστησε στα πόδια της ξανά: και σήμερα έχουμε ανάπτυξη που τρέχει με 3,5% και έτσι δημιουργούνται σταδικά θέσεις εργασίας και ευημερία για όλους.

Ανακοινώνοντας σήμερα την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές, ο κ.Σταύρος Μαλάς ανέφερε ότι θα εργαστεί για την επίλυση του Κυπριακού, λέγοντας ότι «πρέπει να αξιοποιήσουμε τόσο το πλαίσιο των προτάσεων του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών που κατέθεσε πρόσφατα στην Ελβετία, όσο και την ιδιότητα μέλους της Ε.Ε.».

Ωστόσο, είναι γνωστό τοις πάσι ότι το πράγματι πολύ σημαντικό «πλαίσιο Γκουτέρες» είναι αποτέλεσμα της πολιτικής και των ενεργειών του Προέδρου Αναστασιάδη.

Οι πολίτες όμως μπορούν και τον ερχόμενο Φεβρουάριο να κάνουν τη σωστή επιλογή για να έχουμε αυτή την πολιτική. Με τον Νίκο αναστασιάδη στην προεδρία έχουμε πολιτική που φέρνει αποτελέσματα, πάνω στα οποία μπορούμε να χτίσουμε για τη συνέχεια”.