ΔΗΣΥ: Απόλυτα σύμφωνοι για ενίσχυση των συμμαχιών απέναντι στη τουρκική επιθετικότητα

Απόλυτα σύμφωνοι για ενίσχυση των συμμαχιών απέναντι στη τουρκική επιθετικότητα, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κοινοβουλευτικος Εκπροσώπος του ΔΗ.ΣΥ,  Νίκος Τορναρίτης, μετά την συνάντηση  με τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνο Ρήγα και τον Υπεύθυνο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Μπουρνού:

“Είχαμε σήμερα την ευκαιρία να υποδεχθούμε εδώ στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Πάνο Ρήγα και τον υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Γιάννη Μπουρνού. Πρέπει να σας πω ότι είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση με επίκεντρο την οικονομία αλλά και τα εθνικά μας θέματα.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός σέβεται και υποστηρίζει πάντοτε την εκάστοτε Ελληνική Κυβέρνηση ανεξάρτητα από ποιο κόμμα προέρχεται. Αυτό είναι μια γενική αρχή που ιστορικά ο Δημοκρατικός Συναγερμός ακολουθούσε.

Πρέπει να πω ότι όσον αφορά τα εθνικά θέματα με επίκεντρο τη συμπεριφορά της Τουρκίας και στο Αιγαίο και στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, είμαστε απόλυτα σύμφωνοι και θεωρούμε ότι ο ελληνισμός γενικότερα πρέπει να δυναμώσει την φωνή της ενημέρωσης και της ενίσχυσης των συμμαχιών απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα. Την ίδια ώρα είμαστε σύμφωνοι στο γεγονός ότι μόνο μέσα από τις συνομιλίες και μόνο μέσα από το πλαίσιο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών μπορεί να επιλυθεί το κυπριακό.

Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο θεωρούμε σημαντική την κοινωνική συνάντηση που θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον τουρκοκύπριο ηγέτη στις 16 Απριλίου. Ελπίζοντας πάντοτε ότι η άλλη πλευρά θα ξεκαθαρίσει τη θέση της και το συντομότερο δυνατόν θα επαναρχίσουν οι συνομιλίες.”